Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈГОРИ РАЗЛОЗИ ДА ОСТАНЕТЕ У ВЕЗИ: Ово нам не дозвољава да изађемо из токсичних односа

Често људи остају у токсичној вези која нема никакву перспективу нити срећну заједничку будућност. Тешко им је да прекину и ставе тачку, јер их вежу успомене, ритуали, године које су заједно провели, и наравно због страха од непознатог.

1699448811_shutterstock_2162982865--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ово су погрешни разлози због којих се несрећни однос наставља.

1.Осећај гриже савести

Осећај кривице због прекида везе или веровање да нешто дугујете свом партнеру може да доведе до тога да останете заједно из погрешних разлога. Важно је да дате предност сопственој срећи и благостању, на тај начин чините добро и себи и свом партнеру. Излазак из везе је мучан и тежак, али након неког времена када се обоје исцелите, моћи ћете да наставите напред. Бити неискрен према себи,а самим тим и према партнеру води ка обостраној несрећи.

2. Убеђују вас да останете

Уколико сте већ дуже време у тензичној атмосфери и расправљате о томе да треба да се разиђете, а онда када види да сте озбиљни у намери да одете, наступа слаткоречиво, не наседајте на то. Особа која промени понашање само када загусти, убрзо ће се вратити на стари концепт чим се прашина стиша. Партнер који жели да опстанете укључиће се у обнову односа много пре ескалације.

3. Притисак околине да останете заједно

Одлука да останете заједно на захтев родитеља, пријатеља или неког другог је апослутно погрешна. Људикоји врше притисак очигледно не разумеју вашу ситуацију. Битно је да схватите да они не живе ваш живот, убрзо након упућених критика вратиће се својим обавезама, а ви ћете и даље бити заглављени у несрећном односу. Не треба да будете роб нечијих очекивања И предрасуда. Срећа се заснива искључиво на вашим личним уверењима, потребама и жељама.

4. Страх од самоће

Треба да будете са својим партнером зато што желите искључиво да будете са њим, а не само да бисте ето били са неким. Велики је проценат људи који остају заједно зато што се плаше самоће и то их води директно у понор озлојеђености И незадовољства. Важно је да заволите сопствено друштво. Самоћа уме да буде веома здрава, где особа има времена да се посвети свом личном развијању. Смисао и срећа се увек налазе унутар нас.

5. Страх од промена

Зона комфора може бити веома погубна за нас јер нас ушушкава у монотону рутину из које се тешко излази. Када дужи временски период проведете на једном месту, прекидање односа и улажење у сасвим нешто ново чини вам се веома стресно и застрашујуће. Битно је само да промените приступ посматрања, ако сагледате промену као нешто узбудљиво и добро, лакше ћете да пресечете и да напустите везу која вам више не прија.

6. Финансијска зависност

Ово је апослутно погрешан и нездрав разлог за остајање у партнерском односу. Веома је битно да будете остварени и независни. На тај начин добијате већи ниво поштовања од стране особе са којом сте и слику коју имате о себи постаће чвршћа, са више самопоуздања. Не дозволите да будете посматрани и третирани као предмет.

7. Имате децу

Нажалост, највећи број људи остаје заједно због породице коју су основали. Полако крећу да губе свој идентитет и запостављају своје личне потребе и интересовања. Породица не треба да представља жртвовање, већ једну градњу здравих односа. Ако сте постали родитељ, то је само једна нова у мору других улога. И даље сте пословно, сексуално и социјално биће, које има своје потребе као што је то било и пре самог родитељства. Уколико је однос постао крајње дисфункционалан, деца не треба да буду разлог останка, већ да буду један од разлога одласка, јер им на тај начин обезбеђујете здравији живот, уместо свађа и презира. Не плашите се да узмете ствар у своје руке, доносите одлуке искључиво које желите, а не које вам други намећу.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas