· · Коментари: 0
РАЗЛИКА У ГОДИНАМА

НЕ ЗАМЕРИТЕ старијем мушкарцу са МЛАДОМ ЖЕНОМ, јер он има ПРОБЛЕМ, а није ни свестан

Старијем мушкарцу иде у прилог то што је неким женама потребна брига, заштита и сигурност, а то им може пружити мушкарац у позним, од кога се у тим годинама очекује да је успешан и остварен.

1597222550_Depositphotos_253029528_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Неки потребу старијих мушкараца да освајају млађе жене приписују "кризи средњих година", страху од губитка моћи, па и смрти.

Прочитајте још: Партнер је МЛАЂИ од СИНА? Што да не, ако се испуни ОВАЈ УСЛОВ

Жене сазревају раниј?
Још један аргумент је да жене сазревају раније, па није логично да траже партнере међу вршњацима. Ово су уврежена мишљења, која не морају увек бити истинита, али значајно утичу на формирање ставова о генерацијским разликама у партнерским односима.

- Незахвално је рећи до које границе би било у реду толерисати ту разлику, а шта би се могло сматрати неприхватљивим старосним јазом, јер свако постављање граница је условљено социјалним окружењем и културним миљеом - каже Милица Милорадовић Станковић, психолог.

Разлика до 10 година је прихватљива, али идеална је до пет година. Црква прихвата до 15 година.

Уопштено говорећи, сматра се да је разлика до 10 година прихватљива, а "идеална" би била до пет. Наша православна црква одобрава разлику до 15 година. Важно је узети у обзир колико година имају оба партнера, јер неће се на исти начин испољити разлика када имају 20 и 35 и у случају када имају 35 и 50 година. Према појединим истраживањима, што је разлика у годинама већа, мања је вероватноћа опстанка везе.

Предрасуде околине су честа појава.

Најчешћи изазови су предрасуде, као и неодобравање, критика и осуда окружења. Ситуација може додатно да се закомпликује када се узму у обзир односи у широј породици.

Вршњаци се најбоље разумеју Фото: Депозитфото

- Рецимо, када особа има партнерку млађу од своје ћерке или када је један старији од родитеља другог партнера и тада долази до одбацивања и прекида комуникације од појединих чланова породице - истиче Милорадовић Станковић.

Млађим партнерима се увек приписује корист.

Најчешћа "замерка" овим паровима је да их не повезује љубав, већ скривени интерес. Обично се млађи партнер "оптужује" да је у вези због материјалне користи и сигурности, док се старијем приписује да им млађа половина представља трофеј и доказ да су још физички и сексуално привлачни.

Некада због раскорака у развојним фазама који носи генерацијска разлика, долази до неусаглашености потреба и приоритета.

Прочитајте још: Ова ПОЗА у сексу је за мушкарце ОПАСНА по ЖИВОТ, а жене доводи до ВРХУНЦА!

Тада су потребни заједнички труд и воља, стрпљење и љубав како би однос пребродио кризу. Оно што је кључно, чак и важније од година, јесу емоционална зрелост, стабилност и самосвест оба партнера.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.