· · Коментари: 0
РАЗЛИКА У ГОДИНАМА

Партнер је МЛАЂИ од СИНА? Што да не, ако се испуни ОВАЈ УСЛОВ

Разлика разлика у годинама између емотивних партнера одувек је интригирала људе. Када је партнер старији до 10 година то је прихватљиво, а пет је идеално.

1597051112_Depositphotos_313181004_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Мада генерацијски јаз више није табу тема, овакве везе и бракови нису друштвено прихваћени. Неретко су суочени са предрасудама околине, чак су и предмет осуде, оговарања и подсмеха.

Прочитајте још: Постоје три ствари које уопште нису битне: СТАРОСТ, ИЗГЛЕД И КАРАКТЕР: Ваша сексуалност не зависи од њих

Психолог Милица Милорадовић Станковић наглашава да се ови партнери сусрећу са препрекама условљеним разликом у годинама.

Васпитање
Другачији васпитни стилови и друштвене вредности обликују личности са различитим погледима на важна животна питања, афинитетима и оријентацијама. Када партнери припадају истој генерацији, већа је вероватноћа да ће им се поклопити ставови, да ће имати више заједничких тема и интересовања, сличнија животна искуства, потребе и очекивања.

- Код партнера различитих генерација присутне су разлике у начину одгајања и васпитања, у систему вредности и друштвено-културолошким нормама - каже Милица Милорадовић Станковић.

Старија жена и млађи мушакрац су различито васпитани.

Разлике у годинама могу довести до размимоилажења у погледу пословних планова и жеља, проширења породице, а проблем може да представља и различит круг пријатеља и тешкоће у усклађивању тог социјалног аспекта.

Прочитајте још: И ЖЕНЕ воле да баце поглед: ЕВО на шта жене ПАДАЈУ када виде МУШКАРЦА

- Постоји и уверење да мушкарци касније сазревају, па су по тој логици везе старијих жена и млађих партнера осуђене на пропаст, али то не мора увек бити тако - наглашава психолог.

Рецепт за успех:
Године саме по себи нису препрека. Важно је да парови имају свест о томе зашто су изабрали партнера, шта је то што воле једно код другог. Уколико однос почива на сличним интересовањима, истим вредностима и ставовима о важним животним питањима, ако су усмерени на исте циљеве и допуњују се као личности, постоји добра основа за развој стабилне и зреле везе, без обзира на разлику у годинама.

Неки мушкарци су са 20 или 30 година много зрелији због сплета животних околности и искуства кроз које су прошли. С друге стране, има жена које се и са 40 и 50 година понашају незрело као тинејџерке.

Неки мушкарци су са 20 зрелији од жена са 50 година!

- Када би овакве особе ступиле у интимну везу, вероватно би имале осећај да је мушкарац старији, јер је емотивно зрелији - закључује психолог.

Прочитајте још: И ЖЕНЕ воле да баце поглед: ЕВО на шта жене ПАДАЈУ када виде МУШКАРЦА

Као разлог избора старијег партнера наводи се и тражење замене за родитеља супротног пола. Улазе у везу са партнером како би "поправили" однос са родитељима, али теже и понављању брачних образаца из примарне породице.

Покушај репарирања искуства из детињства на овај начин није у функцији развоја односа, јер задатак партнера није да пружи оно што родитељи нису.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.