· · Коментари: 0

Нејављање након првог састанка: Шта може да стоји иза тога?

Проналажења партнера и одлажења на састанке некада може да нам се чини тако компликованим, да пожелимо да одустанемо

1664174895_couple-g3a11b3b12_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Некада чак и ако сте успели да пронађете смисао првом састанку и чини се да сте се ви и ваш партнер сложили, постоји оно најважније питање - питање одржавања везе. Хемија на првом састанку може да буде физичка, емоционална или да обухвата оба. Али, да ли сте икада били на првом састанку са неким ко вам се чинио да вам се свиђа и са ким сте имали велику хемију, а онда вам се никад није јавио? Таква ситуација не само да би  могла да вас остави збуњеним, већ би могла да изазове и сумње у то да ли сте урадили или рекли нешто због чега друга особа не жели да вам се обрати након вашег првог састанка. 

Према психотерапеуту за везе, Хилари Силвер, горе описани сценарио је нешто што је се често виђа.

Зашто се није јавио/ла након првог састанка?

Понекад је разлог прилично очигледан - није било хемије. Међутим, Хилари Силвер примећује да је понекад разлог много дубљи од тога. Иако су ствари изгледале у реду на површинском нивоу првих неколико састанака, нешто није у реду на дубљем нивоу.

Прочитајте још: Да ли могу да функционишу бракови са великом разликом у годинама? Ево колико су важне

- Можда је постојао тај призвук недостатка који проистиче из потребе да те особа воли, да те прихвати и жели да буде са тобом - објашњава она.

Самољубље и прихватање многима нису страни појмови, али то је још увек нешто са чиме се многи боре сваки дан. То је резултат свесног избора акција које помажу нашем "физичком, психолошком и духовном расту", према Фондацији за истраживање мозга и понашања. Дубок и подсвесни страх да нисте довољно добри је нешто што може да утиче и на најуспешније и најлепше жене, а може да има веома негативан утицај на састанак.

Постати свеснији тако што ћете да обратите пажњу на то како и шта мислите о себи је добро место за почетак. Друге ствари које бисте могли да урадите укључују избегавање самоосуђивања, верност ономе што јесте, љубазност према себи и опраштање према себи, пиште Тхе Лист.

Прочитајте још: Решена ВЕЧИТА ДИЛЕМА: Ево да ли мушкарци заиста воле ПАМЕТНЕ ЖЕНЕ

- То утиче на енергију и вибрацију како се представљамо и носимо... што апсолутно утиче на наше обрасце забављања и нашу потрагу да пронађемо праву љубавну везу. Није најважније оно што кажемо на том првом састанку или на првих неколико састанака већ је важно како то говоримо и како себе представљамо - саветује стручњак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.