· · Коментари: 0
везе

Несвесно саботирамо љубавну везу овим понашањима: Пет најчешћих грешака

Требало би прво да преиспитамо себе

1654789645_couple-gd04be799c_1280.jpg
Фото: пиxабаy

Можда сте у прошлости имали болна искуства када је у питању ваш љубавни живот.

Ако сте сада у вези, нема сумње да сте забринути да би се прошлост могла поновити. Иако је ово сасвим разумљиво, важно је да урадите једну ствар: да оставите прошлост у прошлости и да јој не дозволите да се поиграва са вашим умом. У супротном то вам гарантује пропаст нове везе.

Грешке које правимо када смо у вези

Истина је да никад не можете знати да ли вам је особа са којом сте тренутно у вези и суђена. Морате престати да се плашите пораза и уживати док трају лепи тренуци.

Прочитајте још: Питања на која би требало да имате одговоре током три месеца везе: Шта саветује терапеут за љубав?

Одбијате да се посветите особи са којом сте у вези

Да ли вам се чини да је ваша веза скоро савршена, односно да јој један мали детаљ недостаје? Волите особу са којом сте у вези и сигурни сте да она воли вас, али ипак одбијате да јој се потпуно посветите. Да ли постоји нешто што вам у вези њега не одговара? Заправо не. А да ли се плашите да дозволите себи да поново будете заиста срећни након што вас је неко раније повредио? Одговор је вероватно да. Управо оваквим понашањем саботирате своју нову везу. Дозвољавате прошлости са управља са вама.

Љубоморни сте без разлога

Да ли сте некад себе ухватили да кришом гледате у екран телефона вашег момка када он седи до вас и шаље неком поруку? Ако вам он не даје баш никакав повод да сумњате у његову верност, а ви себи и даље дозвољавате да вас преплави љубомора, тим понашањем ћете само уништити његову слику о себи. Можда не обожавате чињеницу да им има колегинице на послу и другарице са којима се дружи од основне школе, али поврх свих њих он је одабрао вас, што значи да љубомори нема места у овој причи.

Поредите бившег и садашњег партнера

Заиста је нужно да оставите иза себе сва сећања на бившег партнера, ако желите да изградите стабилну везу са новим. Ако то не урадите затећи ћете себе како свог садашњег момка, константно упоређујете са бившим. Тражићете им сличности и налазити разлике потпуно несвесно. Сетите се да сте имали врло добар разлог да напустите бившег и да вам је нови момак већ на десетине начина показао да је много бољи од њега, зато је заиста нужно да престанете са оваквим понашањем.

Имате очекивања која нису реална

Да ли сте икад чули за изреку „нема очекивања, нема разочарења“? Управо то је оно што би требало да промените у својој новој вези. Наравно, постоје нека реална и нека нереална очекивања, од којих се прва своде на то да од партнера очекујете да вас поштује, воли, подржава и штити, а друга да буде реплика ваших снова. Нереална очекивања довешће вас до тога да ћете тражити превише од особе са којом сте у вези и никад нећете бити задовољни оним што вам је дато.

Прочитајте још: Шта после раскида емотивног односа? ПСИХОЛОГ ОБЈАШЊАВА како би требало да се понашамо

Имате потребу да контролишете партнера

Можда вас је бивши дечко варао и сада мислите да ћете се заштитити од истог сценарија ако контролишете сваки корак вашег новог дечка. Нажалост, то не иде тако. Мушкарцима није потребна ваша дозвола да би вас преварили, а онај ко то жели да уради ће пронаћи и времена и начина за то. Оваквим понашањем само ћете себе приказати у лошем издању, а њега нећете спречити да вам буде неверан.

БОНУС ВИДЕО

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.