Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Обнова брака након неверства? Технике које би могле да врате поверење

Неверство је дефинитивно једна од најизазовнијих ствари са којом се брачни пар може суочити

1662470145_couple-g02ac33d30_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Иако у великом броју случајева превара у браку доводи до развода, то не мора увек нужно да буде случај. Ако сте решили да свом супругу дате другу шансу, јер је показао искрено кајање за своје (не)дело, оно што би требало да знате је да вас очекује озбиљан посао.

Наиме, ако желите да нађете начин да ваш брак функционише, мораћете поново да изградите поверење које је нарушено. Према речима брачних саветника вежбе за изградњу поверења су најбољи начин да се врати пољуљан однос на прави пут. У нашој галерији вам откривамо које то вежбе могу спасити ваш брак.

"Лек" за нарушено поврење

Да ли имате представу о томе који је то најмоћнији лек за уништено поверење? Отворена и искрена комуникација наравно. Нажалост, комуникација је једна од оних ствари које парови узимају здраво за готово, уверени да се ништа не може решити само разговором. Међутим, баш напротив, разговор је суштина решења ваших проблема. Причајте са својим супругом у страховима које имате, разлозима који су довели до неверства, као и осећања која су се јавила када сте то сазнали.

Прочитајте још: Крвна група којој припадате говори чиме НАЈВИШЕ ПРИВЛАЧИТЕ СУПРОТАН ПОЛ: Како показујете емоције и да ли се везујете?

Препустите се праштању

Након смисленог разговора, време је да откријете магију која се крије иза опроштаја. Обнова поверења заиста није могућа, ако ви нисте у стању да искрено опростите свом супругу. Иако вам може изгледати да му опраштањем чините услугу и омогућавате да се осећа боље, ви заправо себи скидате терет с леђа. Љутња је та која нас оптерећује, а ако покажете способност опраштања порашћете до висина у очима свог супруга. Он ће вас ценити више него икад.

Доделите једно другом мале насумичне задатке

Важно је да имате у виду да није могуће изградити поверење преко ноћи. У питању је емоционални процес у ком обе стране морају да преузму активну улогу. Имајући то на уму, можете једно другом да дате мање насумичне задатке и самим тим покажете да верујете да ће он то што сте тражили, заиста и урадити. Ти задаци могу бити било шта од кувања кафе, преко изношења смећа, до куповине намирница. Важно је да поново осетите да можете да се ослоните на свог супруга.

Осмислите забавне заједничке активности које ће вас зближити

Сви стручњаци за односе ће се сложити у једном: дела су много моћнија од речи када је у питању поновно успостављање поверења у браку. У том погледу пожељно би било да испланирате неке занимљиве активности само за вас двоје. Можете отићи у дугу шетњу, нов ресторан у граду, кувати заједно, плесати, возити бицикла или гледати звезде на небу. Небитно је заправо докле год сте сами и фокусирани једно на друго.

Прочитајте још: Да ли сте пожелели да промените фризуру након раскида? Психолог објашњава зашто ово радимо и да ли је добро

Направите заједничке планове за будућност

Било у усменој или писменој верзији, можете покушати да направите неке нове заједничке планове за будућност. Питате се како ће то помоћи вашем браку? Једноставно, нико није способан да верује неком ко није заинтересован да са њим испуњава планове по питању будућности. Можда вам се та будућност чини далеком, будући да сада не верујете више свом супругу, али ако кренете да правите планове о томе која места желите да посетите у скоријој будућности, имаћете одређени фокус. Планови се могу односити и на куповину ствари, уштеду новца, реновирање куће или нешто слично.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas