Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО РАДЕ ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНЕ ОСОБЕ: Једна ситница је кључна за изградњу поверења НА ПОЧЕТКУ ВЕЗЕ

Према стручњацима ово су 5 ствари које раде само високо емоционално интелигетне особе на почетку везе.

1710935956_shutterstock_666354007--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Изградња дубоке везе пуне поверења подразумева емоционалну интелигенцију. Она представља разумевање сопствених емоција као и  разумевање емоција других људи.

У контексту везе, ради се о неговању поверења од самог почетка, емоционално интелигентни људи имају талента за ово. Они тачно знају шта треба да ураде да поставе чврсте темеље за поверење у вези.

1. Пажљиво слушају

За изградњу поверења, ништа није боље од активног слушања. Емоционално интелигентни људи то разумеју. Они не чују само речи; прилагођавају се емоцијама и суптилним знаковима који се налазе испод површине. Ово им помаже да схвате не само оно што је речено, већ и оно што други осећају. Активно слушање показује поштовање и интересовање за другу особу. Шаље јасну поруку: „Ценим то што имаш да кажеш.“ 

2. Показују емпатију

Емпатија је способност разумевања других. Веома је битна компонента емоционалне интелигенције и игра значајну улогу у изградњи поверења у вези. 

Емоционално интелигентни људи користе ову природну способност емпатије да би изградили јаче односе. Они се труде да се ставе у позицију свог партнера, покушавајући да сагледају свет из његове перспективе. Ово подстиче дубок осећај разумевања и повезаности.

3. Поуздани су

Бити поуздан је камен темељац изградње поверења. Емоционално интелигентни људи то разумеју и свесно се труде да одрже своја обећања.Без обзира да ли се појављују на време за састанак или испуњавају обавезу, они се постарају да њихови поступци одговарају њиховим речима. Ова доследност шаље јасну поруку њиховом партнеру: „Можеш рачунати на мене."

4. Поштују границе

Разумевање и поштовање личних граница је кључна особина емоционално интелигентних људи. Било да се ради о личном простору, друштвеним интеракцијама или емоционалној рањивости, они се постарају да поштују границе свог партнера.

Поштовање граница показује да цене партнерову индивидуалност и аутономију. Ово не само да помаже у изградњи поверења, већ и подстиче здрав, уравнотежен однос, пише сајт Хацк Спирит.

5. Отворено комуницирају

Отворена и искрена комуникација је кључна ствар сваке јаке везе. Емоционално интелигентни људи то знају и свесно се труде да линије комуникације буду отворене.

Кроз отворену комуникацију, емоционално интелигентни људи показују своју спремност да решавају проблеме и раде на вези. Ова отвореност подстиче поверење и разумевање, чинећи везу јачом током времена.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas