Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО СУ ЗНАЦИ ДА МУШКАРАЦ ИМА НЕРЕШЕНУ ТРАУМУ: Како бол из прошлости утиче на жену и на љубавну везу?

Како траума утиче на мушкарца, а како на жену - нерешан бол из прошлости оставља траг на тренутном љубавном животу!

1691248687_shutterstock_2183518289.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се нерешена траума налази у вашој подсвести , то може имати разорне последице. Најчешћи симптоми нерешене трауме укључују изолацију, повлачење од вољених, осећај анксиозности и депресије.

С друге стране, нерешена траума се може манифестовати у екстремним понашањима као што је одгуривање људи, злоупотреба супстанци или агресивно понашање. Сви наведени симптоми нарушавају наш однос према себи и другима.

Ако се траума не разреши, постаје све теже отворити се другима и успоставити љубавнеодносе пуне поверења. Немогуће је напредовати и расти ако сте ограничени прошлим болом.

У неким случајевима, бол повезан са траумом постаје толико интензиван да доводи до емоционалне дистанце између партнера, па чак и до деполаризоване везе. То ствара осећај беса, несигурности, кривице и страха код партнера.

Како се нерешене трауме одражавају на ЖЕНСКУ енергију?

Жена која има нерешену трауму ће се фокусирати на заштиту од спољашњег света. Желеће да се заштити од поновне повреде, а често се дешава да због тога развије "мушки штит" који је спречава да се у потпуности препусти вези са мушкарцем.

Жена може постати претерано критична, повучена и раздражљива у вези због нерешене трауме. Често се примећују емоционална дистанца и недостатак поверења.

Како се нерешене трауме одражавају на МУШКУ енергију?

За разлику од жене, мушкарац жели да се заштити од сопствених осећања. Желеће да се заштити од даљег бола покушавајући да потисне све своје непријатне емоције.

У вези, мушкарац са нерешеном траумом је хладан, емоционално дистанциран, несигуран, чак и агресиван . Карактеристично је да је претерано независан, чак и егоистичан, али му је истовремено изузетно тешко да буде отворен и рањив у вези.

Ваша прошлост не мора да дефинише вашу будућност. Никад није касно да радите на решавању своје трауме и дозволите себи односе испуњене љубављу, саосећањем и разумевањем.

Напомена: Уколико осећате непријатне симптоме када је реч о менталном здрављу, или мислите да имате незалечену трауму, важно је да се консултујете са стручњаком.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas