Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Партнер је постао дистанциран? Ево шта никако не треба да радите ако желите да повратите блискост

Нормално је да се парнтери некада удаље

1680088977_shutterstock_654931531.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У љубави постоје фазе од заљубљености до искрене и праве, безусловне љубави, али штза када у односу завлада хладноћа? Шта можете да урадите када осећате да се партнер удаљава од вас? У вези или браку се осети када нестане некадашња блискост, интересовање, чни вам се да вољена осовба има своје тајне, да води живот за себе, осећа се хладноћа.

Када се појаве овакви сигнали, уколико волите ову особу, важно је да знакове упозорења не игноришете. Важно је да се понашате мудро како се ситуација не би погоршала и да будете отворени у својим намерама. Руска психолошкиња Вера Бокарева открива шта треба да избегнете и које грешке не треба да правите у оваквој ситуацији:

1. Не дозволите да ситуација екалира, нити је посматрајте као катастрофу - Немојте поступати у духу "све је изгубљено", нити правити додатну негативност, јер то може само додатно закомпликовати ситуацију.

2. Не мислите уместо партнера, не доносите одлуке у његово име - Док не добијете одговор од саме особе, немојте се бавити предвиђањима. Не читајте мисли, већ отворено комуницирајте.

3. Копирање хладног понашања партнера - Немојте демонстративно игнорисати партнера и глумети равнодушност, јер ово је склоност манипулацији и тешко ћете на овај начин повратити поверење.

4. Свађе, пребацивање кривице, тешке речи... То ће довести до тога да ће се вољена особа још више удаљити.

5. Активно укључивање трећих лица - Немојте у ваш однос уклкучивати пријатеље, родитеље или чланове породице, време је да сами решите свој проблем.

6. Одлучите се за превару како бисте "партнеру научили лекцију" - Веома ризична и лоша стратегија у којој можете само да изгубите. Важно је да останете искрени и да не правите непромишљене потезе.

Шта треба да предузмете када се партнер дистанцира од вас према савету психолога:

1. Комуницирајте - Ненаметљив, искрен, пријатељски разговор. Разговарајте, делите оно што се дешава, интересујте се за особу, градите оно што је заједничко међу вама.

2. Будите пријатељски расположени и отворени - Без искрени и пријатни, без незадовољних израза лица, токсичних шала и других манифестација пасивне агресије.

3. Критички процените себе - Покушајте да процените и своје понашање према партнеру, преузмите одговорност и за своје грешке. Ово не значи да сте ви нужно одговорни, али не занемарите своје поступке.

4. Обратите пажњу на себе - Немојте се закачити само на идеју да одржите везу по сваку цену. Обраћање пажње на себе је важно и неопходно. Морате бити задовољни собом, морате развијати здраву лљубав према себи. Ово се не ради због партнера, већ због себе, пре свега.

5. Не журите са одлукама - Ако баш сада није могуће све разјаснити, ако нема довољно информација, онда прво све сазнајте, разговарајте, па онда донесите одлуку.

6. Одржавајте равнотежу у погледу топлине, бриге, пажње - Немојте претеривати са пажњом, нити инсистирати на повезаности, али немојте ни бити хладни - покушајте овде да пронађете баланс.

7. Изађите из монотоније - Организујте неке пријатне састанке и изненађења. Поклоните нешто својој вољеној особи. Приступите природно, без притиска, изађите из зоне комфора и урадте нешто ново и забавно заједно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas