· · Komentari: 0

Partner je postao distanciran? Evo šta nikako ne treba da radite ako želite da povratite bliskost

Normalno je da se parnteri nekada udalje

1680088977_shutterstock_654931531.jpg
Foto: Shutterstock

U ljubavi postoje faze od zaljubljenosti do iskrene i prave, bezuslovne ljubavi, ali štza kada u odnosu zavlada hladnoća? Šta možete da uradite kada osećate da se partner udaljava od vas? U vezi ili braku se oseti kada nestane nekadašnja bliskost, interesovanje, čni vam se da voljena osovba ima svoje tajne, da vodi život za sebe, oseća se hladnoća.

Kada se pojave ovakvi signali, ukoliko volite ovu osobu, važno je da znakove upozorenja ne ignorišete. Važno je da se ponašate mudro kako se situacija ne bi pogoršala i da budete otvoreni u svojim namerama. Ruska psihološkinja Vera Bokareva otkriva šta treba da izbegnete i koje greške ne treba da pravite u ovakvoj situaciji:

1. Ne dozvolite da situacija ekalira, niti je posmatrajte kao katastrofu - Nemojte postupati u duhu "sve je izgubljeno", niti praviti dodatnu negativnost, jer to može samo dodatno zakomplikovati situaciju.

2. Ne mislite umesto partnera, ne donosite odluke u njegovo ime - Dok ne dobijete odgovor od same osobe, nemojte se baviti predviđanjima. Ne čitajte misli, već otvoreno komunicirajte.

3. Kopiranje hladnog ponašanja partnera - Nemojte demonstrativno ignorisati partnera i glumeti ravnodušnost, jer ovo je sklonost manipulaciji i teško ćete na ovaj način povratiti poverenje.

4. Svađe, prebacivanje krivice, teške reči... To će dovesti do toga da će se voljena osoba još više udaljiti.

5. Aktivno uključivanje trećih lica - Nemojte u vaš odnos uklkučivati prijatelje, roditelje ili članove porodice, vreme je da sami rešite svoj problem.

6. Odlučite se za prevaru kako biste "partneru naučili lekciju" - Veoma rizična i loša strategija u kojoj možete samo da izgubite. Važno je da ostanete iskreni i da ne pravite nepromišljene poteze.

Šta treba da preduzmete kada se partner distancira od vas prema savetu psihologa:

1. Komunicirajte - Nenametljiv, iskren, prijateljski razgovor. Razgovarajte, delite ono što se dešava, interesujte se za osobu, gradite ono što je zajedničko među vama.

2. Budite prijateljski raspoloženi i otvoreni - Bez iskreni i prijatni, bez nezadovoljnih izraza lica, toksičnih šala i drugih manifestacija pasivne agresije.

3. Kritički procenite sebe - Pokušajte da procenite i svoje ponašanje prema partneru, preuzmite odgovornost i za svoje greške. Ovo ne znači da ste vi nužno odgovorni, ali ne zanemarite svoje postupke.

4. Obratite pažnju na sebe - Nemojte se zakačiti samo na ideju da održite vezu po svaku cenu. Obraćanje pažnje na sebe je važno i neophodno. Morate biti zadovoljni sobom, morate razvijati zdravu lljubav prema sebi. Ovo se ne radi zbog partnera, već zbog sebe, pre svega.

5. Ne žurite sa odlukama - Ako baš sada nije moguće sve razjasniti, ako nema dovoljno informacija, onda prvo sve saznajte, razgovarajte, pa onda donesite odluku.

6. Održavajte ravnotežu u pogledu topline, brige, pažnje - Nemojte preterivati sa pažnjom, niti insistirati na povezanosti, ali nemojte ni biti hladni - pokušajte ovde da pronađete balans.

7. Izađite iz monotonije - Organizujte neke prijatne sastanke i iznenađenja. Poklonite nešto svojoj voljenoj osobi. Pristupite prirodno, bez pritiska, izađite iz zone komfora i uradte nešto novo i zabavno zajedno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.