· · Коментари: 0
савети

Пет грешака већина прави након раскида: Овако је све теже

Раскиди никад нису једноставни

1659289594_3b34b01472715b2525fb08c0e8b00095dc8a20a3.jpg
Фото: Пиxабаy

Најчешће једна страна је та која више пати, јер је и даље заљубљена и не жели да се ствари заврше. Чак и ако је разлог за раскид варање, присуство снажних осећања утиче на то да је особу превише тешко пустити, иако није вредна задржавања. Међутим, оно што је важно је да се побринете да не правите велике грешке након раскида, чак и ако вам је срце сломљено на хиљаде комадића.

Чињеница је да се ретко ко савршено носи с раскидом. Већина људи ће направити макар једну грешку после њега, што ће довести до тога да се осећају још горе.

Потискивање емоција након раскида

Сви се осећају лоше након раскида и заиста нема потребе глумити да није тако. Можда мислите да показујете да сте јаки и емоционално стабилни тако што умањујете то што осећате, али зар је битно шта други мисле? Савршено је нормално да се осећате тужно, па чак и да немате воље ни за чим. Прихватање емоција је важно, јер потискивање може довести до њиховог избијања на површину када вам најмање буду потребне.

Прочитајте још: Познати руски психолог открива: Мушкарци луде за женама које поседују ову особину

Тражење завршетка приче

Када се раскид догоди, заиста је важно да знате све појединости које су до њега довеле. Само на тај начин можете доживети завршетак целе приче. Ако неке ствари остану недоречене, било намерно или случајно, оне вам дају повод да позовете бившег и затражите да разговарате са њим о томе. Сви који подлегну том осећању, себе правдају да траже завршетак приче док заправо покушавају да нађу начин да се помире.

Покушај стварања пријатељских односа одмах након раскида

Бити пријатељ са неким ко ти је до јуче био љубавник није немогуће, али не може да се догоди преко ноћи. Потребно је време да се залече ране и да се прихвати нова ситуација. Чак и ако се вас двоје знате годинама уназад и били сте прво пријатељи, једноставно погрешно је покушавати са обновом тог пријатељства ако сте тек раскинули. Емоције које су и даље сирове, неће вам дозволити да га гледате пријатељским очима.

Нова веза

Добар део људи сматра да је најбољи лек за заборављање старе везе, улазак у нову. Истина не може бити даља од тога. Потрага за неким ко ће вам послужити само као упијач ваших негативних емоција, једноставни није фер. Можда ћете имати утисак да сте лагодно наставили даље, али ако нисте одвојили време да размислите о свему што вам се догодили са бившим и извучете из свега неку поуку, велике су шансе да ћете поновити своје грешке.

Прочитајте још: Ове поруке никада не треба послати бившем

Шпијунирање на друштвеним мрежама

До јуче сте с великим узбуђењем објављивали ваше заједничке фотографије на друштвеним мрежама и срце вам је било пуно када су други позитивно коментарисали вашу љубав, а већ данас уходите његов профил и тражите нешто ново и неочекивано. Иако ће вам бити тешко да се борите против жеље да га шпијунирате на друштвеним мрежама, такав акт ће само продужити вашу бол. Ништа вам добро неће донети ако видите да је на сликама са другим девојкама или да се проводи у граду са друштвом без вас.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.