Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИНТИМА

Пет ствари које се догађају женама ако НЕ ВОДЕ љубав дуже време

Редован секс доноси срећу, дуговечност и добро здравље па га је пожељно практиковати редовно.

1617018177_b1331939092203761f5fabb6d6a70d7cfcdcaa87.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Али, понекад се живот посложи тако да нестане интиме с видика и 'тамо доље' долази до великих промена.

Стручњаци наводе следећих пет кључних, а то су:

1. Жеља за сексом полако нестаје

Код сексуалног нагона вреди правило 'користи га или га изгуби'.

"Људи који се суздржавају од секса с временом се почињу осећати тромо, а жеља за сексом полако нестаје. Неки од мојих клијената то стање описују старом пословицом 'Далеко од погледа, далеко од срца'", објашњава др. Сари Цоопер за 24сата.хр, сексуална терапеуткиња.

2. Вагинални мичићи се опуштају

Овај проблем се углавном односи на жене које улазе у менопаузу.

"Ако старије жене немају редовно сексуалне односе, вагинални зидови/мишићи се опуштају, а ако се поново одлуче на сексуалне односе то може бити јако болно", напомиње др. Цоопер.

3. Смањена је лубрикација

Још једна нуспојава, која се првенствено односи на старије жене, је проблем лубрикације вагине након апстиненције. Уз лубрикацију појављује се и проблем стањивање зидова вагине, а обоје су последица недостатка хормона естрогена.

"Младе жене које имају 20 или 30 година, имаће пуно естрогена који ће осигурати да та ткива остану здрава, еластична и подмазана за време апстиненције. Код жена од, на пример 60 година, једном кад естроген нестане, не враћа се", изјавила је др. Лаурен Стреицхер.

4. Месечнице су болније

У недостатку сексуалних односа код жена се погоршавају менструални болови. Супротно устањеном мишљењу, сексуални однос за време месечнице може ублажити менструалне грчеве.

"Матерница је мишић, а многе жене за време оргазма заправо доживљавају контракције матернице што узрокује брже избацивање крви. Грчеви се смањују, а менструална крв лакше излази из тела. Такође, може доћи до повећања количине ендорфина што исто помаже код менструалних грчева", објашњава др. Роберт Сцхнеидер.

5. Мањи је ризик од полних болести

Но, једина добра ствар јесте да ће се смањити ризик и од добивања неке полне болести и од инфекција уринарног тракта.

"Сексуални однос је кривац за повећање ризика од инфекције уринарног тракта", објаснила је др. Стреицхер.

Већина уринарних инфекција се појављује унутар 24 сата након полног односа, а Амерички магазин је открио како је учесталост сексуалних односа најбољи показатељ које особе ће имати учестале упале уринарног тракта.

                     Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas