Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Повратите поверење и блискост: Речи које треба да употребите када тражите ОПРОШТАЈ

Пратите следеће смернице како би скинули терет са свог срца

1676901095_Foto-Shutterstock-poverenje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Опроштај је лековити филтер који чисти душу и бистри мисли, без обзира да ли опраштате или тражите опроштај. Ипак, тражити опроштај од других и признати властиту грешку многим људима није лако. Али ово је изузетно важно како би ваша веза ојачала и како бисте постали боља особа. Сви понекад правимо грешке и говоримо ствари које бисмо волели да нисмо рекли. Кад год се то догоди, потребно је да тражите опроштај од особе коју сте повредили.

Ако не знате како да затражите опроштај и направите први корак, пратите следеће савете:

1. Признајте своју грешку - Први корак је препознавање. Признајте да сте урадили нешто погрешно, будите сада искрнеи и покажите да немате скривене мотиве. Реците особи коју сте увредили да схватате да сте погрешили када сте употребили одређене речи или предузели одређене радње. Али пазите да не кривите особу, нити да је подећате на њене старе грешке, јер то само може додатно продубити конфликт.

2. Замолите за опроштај - Следећи корак је тражити опроштај. Једном када признате да сте погрешили, тражите опроштај искрено и од срца, без очекивања да ће вам друга особа опростити. Усредсредите се на сопствену одговорност по овом питању, а не на туђу. Реците да сте погрешили и замолите особу да вам опрости. Отворено реците да вам је стало и да бисте желели да добијете нову шансу.

3. Акција - Трећи корак у процесу праштања је акција. Предузмите акцију и уверите другу особу да се ово више неће поновити. Побрините се да се ваш однос побољша. Овај приступ повећава ефикасност извињења. Ваши поступци и став морају бити очигледни као и ваше речи. Ако правите исту грешку изнова и изнова, ваше извињење ће почети да губи на ефикасности. На вама је да мењате и развијате себе, како због друге особе, тако и због себе.

Запамтите да чак и ако друга особа прихвати ваше извињење и опрости вам, не можете очекивати да ће ситуација одмах бити мање напета. Будите стрпљиви и када тражите опроштај, немојте иамти очекивања од друге особе. Можда ће вам бити потребно мало времена да се ваш однос врати у првобитну атмосферу. Само зато што вам особа опрашта, не значи да вам одмах верује. Зато будите стрпљиви и фокусирајте се на сопствени развој. Када некоме искрено опоростите, или неко вама опрости, време залечи ране, остају само важне лекције које ће учврстити ваш однос и спречити да се исте грешке поново догоде.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas