Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Препознајте да сте у вези са манипулатором: Ове три ствари могу да их одају

Уколико имате оваква искуства, постоји велика могућност да сте у вези са манипулатором

1699713043_shutterstock_2151466449-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Имали сте заказану вечеру, али он се није појавио. Не узвраћа вам позиве. А на крају када се одазове и кривицу сваљује на вас. Запањени сте. Следећи пут када се тако нешто догоди крећете да сумњате у себе, а не у везу. Мислите да нисте довољни добри и питате се шта радите погрешно. Представљамо вам 3 ствари које чине мушкарци нарушеног самопоуздања.

1. Криви вас за све што се дешава лоше у вези

Речи могу бити лек и отров. Манипулатор је свестан колику моћ има реч, а поготово уколико сте сензитивна особа, тачно зна шта ће да вас увреди и повреди. Некада то чине подсвесно, а некада свесно, што је још опасније за партнерски однос. Ретко када анализирају сопствене поступке, већ искључиво прст уперују у друге и сматрају да ће недостатак самопоуздања попунити понижавањем. Шта радити када вас неко криви за све? Одвојите време за себе. Поразговарајте са ближњима или терапеутом како бисте ситуацију сагледали из објективне призме. Запитајте се да ли сте особа која другога криви и оптужује или сте кривац?

2. Посрамљује вас како би уздигао себе

Иду ка томе да вас посраме како би они изгледали супериорније, а све се то дешава управо из страха да не пронађете нешто у чему сте добри и да то радите боље од њих. Шта учинити када вас понизе у вези? Најбоље је да изађете одмах из односа који је постао токсичан. Што дуже останете у таквом односу, све ћете теже моћи да изађете јер ће вас страх од напуштања надјачати.

3. Преко ваших леђа гради свој его

Овакав тип особа је веома привлачан другима због харизме и шарма. Међутим сав тај њихов сјај почива на лажима. Осећају се као главне звезде и по сваку цену желе да задрже тај статус у друштву. Сваким понижењем, проузрокованом патњом, њихов его расте, а ви постајете све несигурнији и несрећнији.

Живот је сувише кратак да бисте га провели са неким ко не види у вама вредност и ко вас не чини срећним. Све што вас не испуњава мењајте, небитно да ли је то посао, пријатељ или партнер. За неколико година живот ће вам бити спокојнији и бићете поносни што сте успели да се изборите за себе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas