Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Секс на првом састанку? Кратак "водич" за почетак везе

Да ли треба имати секс на првом састанку? Иако поједини људи немају проблем са тим и сматрају то сасвим природним почетком једног романтичног односа, експерти су против тога. Када је право време за први пољубац, држање за руке, дељење личних информација...

1708775377_shutterstock_155578658.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Преурањено зближавање се не односи само на секс - овај појам обједињује дељење и емотивне и сексуалне интиме са партнером већ на самом почетку односа. О томе због чега се она јавља, као и на који начин то утиче на развој дешавања за магазин Стајлист говорила је Џесика Алдерсон, психолошки експерт за односе.

Због чега пожелимо да испричамо све о себи већ на првом састанку

Тежња да се неке личне информације поделе са партнером већ на првом састанку настаје из жеље да добијемо подршку и разумевање од саговорника. Њен корен лежи дубоко у људској подсвести. Она се јавља на месту несигурности и у тренуцима жеље за екстерном потврдом наших мисли, осећања или ставова.

"Неки људи имају и страх да буду одбачени, па верују да ће пребрзим отварањем ка партнеру да створе јачу повезаност", објаснила је Алдерсон. "Они чак могу веровати да је овакав наступ нешто што ће партнеру отворити очи и због чега ће их доживљавати вреднијим и искренијим", додаје она.

Прераним отварањем се постиже супротан ефекат

У стварности, ефекат који се постиже од преурањеног отварања и зближавања обично буде потпуно супротан - партнер изгуби жељу за даљим упознавањем и продубљивањем односа. Варнице које су тек почеле да се рађају међу партнерима се брзо угасе и остане само притисак да однос мора да настави да се развија истом, пребрзом динамиком.

"Непотребно дељење личних информација онемогућава раст партнера и њихове заједнице и подрива природан развој везе", наглашава Алдерсон. Исто важи и за љубљење, грљење и нежне додире - пребрз развој ситуације може "уплашити" новог партнера или му се учинити непримереним, што везу може даље одвести у потпуно другом смеру.

Када је време за први секс у вези

Данас се секс посматра потпуно другачије него што се посматрао пре 10 или 20 година. У већини друштава он више није табу-тема, а млади, нарочито миленијалци, у интимне односе ступају много опуштеније него претходне генерације. Међутим, за добру и стабилну везу овакав приступ није препоручљив.

Па, колико онда треба да прође од првог састанка до првог секса? Експерти на ово питање нису могли да дају експлицитан одговор, премда се ни сами не слажу, али је једна анкета показала да већина људи сматра да до првог интимног односа не би требало да дође пре петог састанка. 

(РТ.РС)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas