Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФИЗИЧКА АКТИВНОСТ

Секс уместо тренинга? Ево колико КАЛОРИЈА можете да ПОТРОШИТЕ за само пола сата

Како тврде стручњаци, кључ у трошењу што већег броја калорија је да секс буде што дужи и страственији, а открили су и како то постићи.

1603458010_Depositphotos_43987847_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Додири, љубљење и секс доказано су одлични за наше здравље - психолошко, емоционално, али и физичко. Откуцаји срца се повећавају, тело се појачано зноји и аутоматски троши одређени број калорија.

Након бројних истраживања стручњаци су открили колико тачно калорија троши одређена "љубавна" активност.

Љубљењем се зближавате с партнером, али и губите килограме. Један сат непрестаних пољубаца потрошиће 68 калорија.

Прочитајте још: Које мушкарце жене више ВОЛЕ: Млађе или старије?

- Ако се уз то још и додирујете могли бисте доћи и до 90 калорија - тврди Јаиyа Кинзбацх, сексолог из Лос Ангелеса. Мало страственије љубљење уз скидање одеће покренуће тело, а за само пола сата можете да потрошите и до 230 калорија - то је као да сте били у теретани!

Фото: Депозит

- Почнете убрзано да дишете и срце лупа јаче, а самим тим већа је и потрошња калорија - рекла је Гилда Царле, психотерапеут.

Прочитајте још: Желите учесталије СЕКСУАЛНЕ ОДНОСЕ са партнером? Ево које БОЈЕ мора бити ПОСТЕЉИНА

Када је у питању секс, највише трошите оралним - 100 калорија за сат времена. Тренер Брооке Марроне из Њујорка додаје да ћете бољи резултат постићи ако се међусобно додирујете и испробате неке нове позе.

Пенетрацијом жене у просеку потроше 69 калорија у 25 минута, а мушкарци 31 више. Како тврде стручњаци, кључ у трошењу што већег броја калорија је да секс буде што дужи и страственији. Стењањем, мењањем поза и љубљењем можете то постићи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas