Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Треба ли признати превару? Стручњак за партнерске односе саветује шта је најбоље урадити

Према неким статистикама, више од пола одраслих особа је преварило свог партнера.

1708949786_shutterstock_2191541591--1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Преваре у браку и везама данас нису ретке, а подједнако их праве и мушкарци и жене. Према неким статистикама, више од пола одраслих особа је некада преварило свог партнера, било да су били у браку или вези. Чак и када се тај излет опрости, није лако имати исти однос као некада, али је могуће ако то обоје желе. А да ли особа која је починила прељубу треба то уопште да призна?

Најчешћи разлози прељубе

Једно од најружнијих и најболнијих искустава у љубавном животу је превара. Стручњаци за партнерске односе као најчешће разлоге издвајају недостатак емотивне блискости, потиснуто незадовољство, нерешене конфликте, недостатак комуникације. Тада се дешава да један од партнера потражи ван везе или брака разумевање, страст, нежност, па и љубав. И криза средњих година може бити разлог преваре, јер тада људи анализирају свој живот и уочавају пропусте, па желе да их надокнаде.

Да ли да признате или да ћутите?

Искреност у партнерском односу је најважнија, али некада може да нашкоди особи коју волите, каже Сузан Винтер, познати амерички стручњак за партнерске односе и писац бестселера. Она тврди да је то случај када желите да признате вољеној особи да сте је преварили. Тада је боље ћутати, како бисте поштедели партнера патње. Наравно, уколико желите да останете са том особом у вези или браку и ако је то што сте урадили случајност, а не трајан однос.

Добро размислите

Можда ви желите да се ослободите осећаја кривице и кажете особи с којом сте у вези или браку да сте је преварили, али њу ћете свакако повредити. Зато двапут размислите пре него што то урадите. То је посебно препоручљиво у ситуацији када се превара десила под дејством алкохола па се сутрадан и не сећате јасно тога. Признање ће само нанети штету вашем односу. Боље је да научите да се контролишете – и када је реч о количини алкохола коју попијете и када је реч о привлачности коју осетите према непознатој особи.

Ситуација коју не треба крити

Када није реч само о интимном односу за једну ноћ, већ према тој другој особи гајите осећања и ваша љубавна афера траје, тада треба признати превару особи са којом сте у вези или браку, саветује Сузан. У овом случају сте свесно више пута изабрали да се видите са том особом и своју љубав и страст преусмерили на њу. То значи да у вашој вези или браку постоји неки проблем који треба да решите ако желите да опстане. Или да тај однос прекинете. Варање је најгоре решење.

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas