Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТЕШКА РЕАЛНОСТ

ТРЕНЕР ЗА РАСКИД ОТКРИВА: 6 "црвених заставица" које значе раскид и зашто је свађа ДОБРА ствар

ВИШЕ од 40.000 нас се "развело" по подацима Гугла.

1641368383_Untitled.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб
Oglas

Тренер за раскид Сара Вудвард објашњава које су црвене заставице везе које значе да је време да се прекине.

1. Дајете им признанице/рачуне

Злостављање у породици може имати различите облике, укључујући физичко или емоционално малтретирање, контролисано или присилно понашање. Али не потцењујте финансијске злоупотребе.

Сара објашњава: „Једна од пет жена у Енглеској искусила је финансијску злоупотребу било у својој садашњој или прошлој вези. „Црвене заставице укључују да партнер испитује све што потрошите и прегледа рачуне и банковне изводе. Или да сте приморани да на ваше име узмете дуг који немате да вратите док ваш партнер слободно троши новац на себе."

Прочитајте још: СТРУЧЊАК ЗА ОДНОСЕ ТВРДИ: Ако ваш мушкарац користи ОВУ ФРАЗУ, вероватно вас ВАРА

2. Проверавате њихов Фејсбук

Иако је студија коју је спровела служба за саветовање веза Релате открила да 94 одсто саветника сматра да брак може преживети аферу, за неке парове нема повратка након издаје.

Фото. Пиксабеј

Сара каже: „Афера је често прекид брака и симптом основних проблема као што су осећај љутње, огорчености и усамљености, као и разлике у сексуалној жељи. Морате бити у стању да опростите аферу да бисте кренули напред и обновили свој брак, али за то ће бити потребно време и труд. Ако приметите да посматрате сваки корак свог партнера и не желите да га испустите из вида, или стално проверавате њихов телефон или друштвене мреже, онда је време да одустанете и наставите даље."

3. Никада се не расправљате

Ако ви и ваш партнер никада нисте разговарали, то би могао бити знак да не износите јасно своје жеље и потребе. Сара каже: „Парови који се приближавају крају пута могу једва да разговарају једно са другим, а камоли да се свађају. Свађа вам може омогућити да изградите поверење и интимност и омогућите вам да пренесете своје мисли и осећања свом партнеру."

„Да би веза напредовала, сукоб треба решити на начин који побољшава везу у вези, али ако се претвори у игру окривљавања и више постане упирање прстом, то је црвена застава. Ако осећате да не можете да изразите своје потребе и жеље у вашој вези, то би такође могло да сигнализира да је време да одете."

4. Не говориш шта хоћеш

Људи се временом мењају, а парови могу на крају да желе различите ствари, посебно у вези која је почела када сте били млади. Сара каже: „Иако сте на почетку имали много тога заједничког, сада видите да су се ваше наде и планови променили и више нису усклађени, што значи да се особа у коју сте се заљубили сада изгледа као странац".

„Ако је то случај код вас, могуће је да уз компромис на обе стране можете пронаћи пут за будућност која вас обоје узбуђује и мотивише. Међутим, да ли ходате по љусци јајета или не изражавате своје мишљење да бисте сачували мир? Временом ово може изазвати огорченост све док једини начин за решавање ствари није напуштање везе."

5. Прво зовете пријатеље

Након дугог времена проведеног заједно, многи парови губе интимност, али ово се не односи само на секс – то може бити и недостатак емоционалне интимности, посебно код жена.

Сара каже: „Можда је ваш партнер некада био ваш ослонац — онај коме сте увек ишли по савет, са којима бисте поделили те важне тренутке или своју последњу несрећу — али сада прво зовете или шаљете поруку пријатељима. Можда ћете открити да сте престали да договарате ствари заједно, као што су хобији које сте делили, дружење у пару и генерално учешће у животима једно другог.“

6. Деца вас питају да ли сте срећни

Многи парови остају заједно због деце, али ово није увек најбоља одлука.

Сара каже: „Деца су проницљива и схватају сваку негативност, напетост и свађе, чак и ако мислите да сте крили ствари од њих. Запамтите, ви сте узор својој деци како треба да изгледа здрав однос. Могли би коментарисати да изгледате срећније када другог родитеља нема или чак директно питати да ли се разводите јер изгледате тако несрећно."

„Ако треба да кажете деци да се разводите, реците им заједно када будете имали довољно времена за питања и уверавања. Не претерујте са детаљима и охрабрујте их да разговарају са вама о свим бригама које можда имају."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas