Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Видео сакупио преко 45 милиона прегледа: Психолог објаснио које три ствари не треба да радите кад се заљубите (ВИДЕО)

Многи су се сложили са његовим мишљењем

1693578491_shutterstock_460659994-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када је љубав у питању, правило је да нема правила, поготово када сте на самом почетку.

Знате већ - лептирићи у стомаку, усхићење, односно "неиздрж" што би народ рекао... и наравно, готово обавезне лоше одлуке, јер од када то срце слуша главу када се заљуби? 

Баш из тог разлога, један психолог решио је да проговори на ову тему и открије шта никако не би требало да радимо када нам се неко допадне, наравно, ако желимо да та веза траје.

Његов видео постао је виралан готово преко ноћи, а импозантна бројка од чак 45 милиона прегледа довољно говори о томе да су му савети злата вредни.

@тхерапyјефф 3 тхингс yоу схоулд НОТ до wхен yоу фалл ин лове. #тхерапyтикток #менталхеалтх #датинг #тхерапyток #лове ♬ оригинал соунд - ТхерапyЈефф

Нисте још заљубљени

"Знам да осећате да сте заљубљени, али заправо нисте још и знам да звучим лоше и да то звучи као ниподаштавање ваших осећања. Веома је слатко што мислите да сте заљубљени. Али то је зато што не знате заиста шта је права љубав, или тога нисте свесни. И не желим да звучим као д***џија. Једноставно вам говорим да има још доста тога што морате да сазнате о особи и неким њеним навикама које нервирају. И када схватите колико су глупави и колико вас нервирају, а и даље сте луди за њима, онда сте вероватно заиста заљубљени", започео је Џеф видео.

Без журбе

"Вероватно сте попут муве без главе јер сте преплављени осећањем љубави и блаженства. И искрено, много сам срећан због вас. Вероватно желите што више времена да проводите заједно. Али, учините себи услугу и покушајте да успорите мало. Покушајте да се виђате два до три пута недељно, немојте сваки дан. И максимално се потрудите да се не дописујете сваки дан. Успорите, уживајте у заједничким тренуцима. Уживајте у осећају ишчекивања и радозналости. Понекад, када сте раздвојени, можда ћете осетити благу анксиозност, али окрените тај осећај и постарајте се да то буде узбуђење", рекао је и додао:

"То је једноставна промена коју треба направити. Ако идете грлом у јагоде у новој вези, врло вероватно ћете направити одлуке које немају смисла на дуге стазе, јер не размишљате рационално. Знамо да је тешко. Али потрудите се да успорите. Многе везе стартују врло страствено и набијено емоцијама, али као такве имају тенденцију да прегоре ако проводите сваки слободан тренутак једно са другим."

Без великих одлука

"Са овим се редовно сусрећем. Мислите да сте заљубљени и да је то ваша сродна душа. И одлучите да се уселите заједно, напустите школу или пратите турнеју њиховог бенда. Молим вас – без великих одлука на почетку. Осећате да је то сјајна идеја, али не знате да ли ће то да ради или не, док их заиста не упознате. Чак и ако особа тражи од вас да начините неки огроман корак, то би требало да вам буде знак упозорења. Живите свој живот и видите како ће се особа уклапати у све то. Можете правити велике кораке касније у вези, након што се боље упознате и будете заједно бар годину дана."

Џеф је признао је да је био прилично изненађен што је видео да је добио толику пажњу. Али онда је схватио да „има смисла зашто је толико популаран. Људи желе да знају шта треба да ураде да би створили здраве односе. "Мислим да је то прилично универзалан осец́ај", рекао је.

Први савет који је терапеут дао својој публици био је да виде и признају иритирајуће навике свог партнера. А шта да радите када вам је заиста тешко да се носите са њима? Џеф открива да је прво најбоље иступити и рец́и истину о томе шта вас мучи и замолити партнера да престане. Такође је додао: "Покушајте да се не фокусирате на то. Намерно покушајте да се ослободите љутње када се тако понашају. Имате моц́ да промените свој однос према тој досадној навици. Ако ваш партнер не може да престане са тим, онда можете покушати да нађете мир и прихватите стање. А ако сте вешти у контроли, покушајте навику да претворите у симпатичну или слатку у својој глави. То је део идентитета вашег партнера и ако ц́ете да будете заједно онда морате да нађете начин да то толеришете."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas