Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ако ваш пас бурно реагује у близини другог то је због ове две ствари!

Власници паса добро знају како изгледа када се њихов љубимац избезиму и апсолутно буде ван контроле у близини других паса.

1610007174_Depositphotos_54640009_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ова појава није реткост, али то не умањује њен застрашућују ефекат и фрустрацију коју са собом повлачи. Уколико се дешава баш сваки пут када је у близини други пас, ово вас у великој мери може ограничавати у шетњама са вашим љубимцем. Кључ за ублажавање оваквог понашања лежи у његовом разумевању.

Прочитајте још: Ако имате ТРЕМУ пред људима вежбајте са псом! Ево како и ево зашто!

Због чега пас изгуби контролу у близини других паса?

Много је разлога који могу утицати на овакво понашање. Сваки пас је другачији и треба узети у обзир његову старост, здравље, начин живота и порекло. Пси узгајани за чување стада и заштиту домова су посебно склони томе да реагују бурно у додиру са другим псима. Ту спадају колији, овчарски пси, добермани, ротвајлери и боксери.

Фото: Депосит

Лоша социјализација и научено понашање

Још док су врло млади пси треба да се упознају са другим псима. Баш попут деце која су асоцијална и пси могу да буду несигурни и преплашени у близини других паса, јер нису долазили често у контакт с њима. У тим случајевима они знају да реагују или повлачењем или нападом. Лизање усана је један од најчешћих сигнала који одрасли пси шаљу млађим поколењима у настојању да им поруче да не треба да им се приближавају.

Штене је пожељно да буде у контакту са старијим псима како би дошло до неагресивне комуникације између њих

Прочитајте још: Шта ваш КРЗНЕНИ ЉУБИМАЦ сме да једе са ваше трпезе за време празника?

Траума из прошлости

Врло чест узрок лошем понашању и агресивности код пса је траума из прошлости. Ако сте усвојили пса, постоје велике шансе да је раније доживљавао нападе од стране других паса, или био тучен од стране претходног власника. У том погледу у настојању да заштити вас, али и себе он ће реаговати одабрамбено сваки пут када је у близини други пас. Лајање, режење и насртаји на другог пса су класичан показатељ првенствено страха.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas