Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ЧИСТА КУЋА и уз кућне љубимце: Како да то изведемо лако?

Кућни љубимци су заиста дивно друштво, како за особе које живе саме, тако и за веће породице.

1635169081_house-gb3b6ad51f_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Кућни љубимци понекад заиста знају да шире непријатне мирисе, али и да буду преносници паразита и бува. Длаке, урин, измет и сва друга прљавштина коју са собом доноси поседовање кућног љубимца, доводи нас пред тежак задатак у виду очувања нашег дома у савршеном реду.

Како бисмо вам овај задатак учинили лакшим, нашој галерији вам откривамо 4 лака корака који вас деле од савршено чистог дома, иако у њему живе и кућни љубимци.

Побрините се за длаку кућног љубимца

Било да имате пса, мачку или зеца, присуство њихових длака у вашем дому је неизбежно. Чак и са расама које се јако мало лињају, чека вас посао у виду четкања. Редовно четкање спречиће претерано опадање длаке, и помоћи у томе да ваш љубимац има сјајну и меку длаку. Поред тога, важно је да имате при руци снажан усисивач са наставком за длаке који ће их ефикасно уклањати са тепиха и намештаја. Поред усисивача добро ће вам доћи и неки мањи производи за уклањање длаке, попут гумених четки и ваљака, који могу и вашу гардеробу учинити уредном.

Прочитајте још: ПРОВАЉЕНЕ СУ! Због ОВОГА мачка воли да вам лиже косу

Редовно чишћење места на коме љубимац спава и седи

Било да се ради о јастуку на ком спава ваша мачка, о ћебету које ваш пас обожава, о кавезу за птице или тераријуму за хрчка, важно је да ове ствари и места одржавате чистим. Прљави кавези могу ширити веома непријатне мирисе, а накупљене бактерије и клице могу угрозити здравље вашег љубимца. Ако имате мачку која користи кутију са посипом, она такође захтева свакодневно чишћење. Сирће је и у овом случају ваш најбољи пријатељ, јер може да раствори накупљени урин. Такође, уколико у свом поседу имате акваријум са рибицама, и њему бисте морали посветити пажњу. Осим тога и све играчке са којима се ваша мачка или пас играју захтевају прање и дезинфекцију на недељном нивоу.

Освеживач ваздуха

Ако у свом поседу имате кућног љубимца и желите да ваш дом и поред тога лепо мирише, препорука је да користите освеживаче ваздуха. Пре свега побрините се да сте одабрали производ који је безбедан по вашег љубимца, а затим га користите умерено. Такође, можете покушати и са неким кућним производима попут кора од поморанџе или лимуна помешаних са сирћетом. Дифузери са етеричним уљима су посебно популарни, јер на природан начин уносе свежину и лепе мирисе у ваш дом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas