· · Komentari: 0
GENIJALNO

PROVALJENE SU! Zbog OVOGA mačka voli da vam liže kosu

Sigurno vam se nekad desilo da vam mačka napadne kosu svojim jezikom.

1634907986_Depositphotos_304870000_XL.jpg
FOTO: Depozit

Mačke obično koriste jezik za čišćenje krzna, ali i vaša kosa se ponekad u njih uhvati. Možda mislite da vam kosa nije čista, ali pravi razlog je zaista sladak. Nastavi da čitaš!

Pročitajte još: Šta RASA vašeg PSA govori o vama? Vlasnike boksera uvek treba zvati na kućnu žurku! (FOTO)

Bolja veza

Mačke od malih nogu uče ne samo da ližu svoje krzno već i krzno drugih mačaka. To je zbog činjenice da ih majke čiste prvih nekoliko nedelja svog života. I ne rade to samo da bi ostali čisti, već ova radnja pokazuje da se osećaju prijatno. Perući jedna drugu, mačke stvaraju jaču vezu i pomažu jedna drugoj da se osećaju bezbedno.

Foto: Piksabej

Mirisi u kosi

Ako vam mačka neprestano liže dlaku, to bi mogao biti znak da se sa vama oseća dobro i sigurno. Iako o tome nije bilo naučnih studija, čini se prilično verovatnim. Druga mogućnost je da mačku privlače određeni mirisi, poput šampona ili čak znoja.

Pažnja

Kad vam vaša krznena loptica liže kosu, to može značiti nekoliko stvari. Ako primetite da vaša mačka to radi samo dok ste na telefonu, onda verovatno traži samo malo pažnje. Verovatno znaju da ćete ih češće maziti. Pametne mačke! 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.