Oglas
· · Komentari: 0

ČISTA KUĆA i uz kućne ljubimce: Kako da to izvedemo lako?

Kućni ljubimci su zaista divno društvo, kako za osobe koje žive same, tako i za veće porodice.

1635169081_house-gb3b6ad51f_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Kućni ljubimci ponekad zaista znaju da šire neprijatne mirise, ali i da budu prenosnici parazita i buva. Dlake, urin, izmet i sva druga prljavština koju sa sobom donosi posedovanje kućnog ljubimca, dovodi nas pred težak zadatak u vidu očuvanja našeg doma u savršenom redu.

Kako bismo vam ovaj zadatak učinili lakšim, našoj galeriji vam otkrivamo 4 laka koraka koji vas dele od savršeno čistog doma, iako u njemu žive i kućni ljubimci.

Pobrinite se za dlaku kućnog ljubimca

Bilo da imate psa, mačku ili zeca, prisustvo njihovih dlaka u vašem domu je neizbežno. Čak i sa rasama koje se jako malo linjaju, čeka vas posao u vidu četkanja. Redovno četkanje sprečiće preterano opadanje dlake, i pomoći u tome da vaš ljubimac ima sjajnu i meku dlaku. Pored toga, važno je da imate pri ruci snažan usisivač sa nastavkom za dlake koji će ih efikasno uklanjati sa tepiha i nameštaja. Pored usisivača dobro će vam doći i neki manji proizvodi za uklanjanje dlake, poput gumenih četki i valjaka, koji mogu i vašu garderobu učiniti urednom.

Pročitajte još: PROVALJENE SU! Zbog OVOGA mačka voli da vam liže kosu

Redovno čišćenje mesta na kome ljubimac spava i sedi

Bilo da se radi o jastuku na kom spava vaša mačka, o ćebetu koje vaš pas obožava, o kavezu za ptice ili terarijumu za hrčka, važno je da ove stvari i mesta održavate čistim. Prljavi kavezi mogu širiti veoma neprijatne mirise, a nakupljene bakterije i klice mogu ugroziti zdravlje vašeg ljubimca. Ako imate mačku koja koristi kutiju sa posipom, ona takođe zahteva svakodnevno čišćenje. Sirće je i u ovom slučaju vaš najbolji prijatelj, jer može da rastvori nakupljeni urin. Takođe, ukoliko u svom posedu imate akvarijum sa ribicama, i njemu biste morali posvetiti pažnju. Osim toga i sve igračke sa kojima se vaša mačka ili pas igraju zahtevaju pranje i dezinfekciju na nedeljnom nivou.

Osveživač vazduha

Ako u svom posedu imate kućnog ljubimca i želite da vaš dom i pored toga lepo miriše, preporuka je da koristite osveživače vazduha. Pre svega pobrinite se da ste odabrali proizvod koji je bezbedan po vašeg ljubimca, a zatim ga koristite umereno. Takođe, možete pokušati i sa nekim kućnim proizvodima poput kora od pomorandže ili limuna pomešanih sa sirćetom. Difuzeri sa eteričnim uljima su posebno popularni, jer na prirodan način unose svežinu i lepe mirise u vaš dom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas