Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАМЋЕЊЕ

Да ли ПСИ живе у САДАШЊОСТИ или власника ПАМТЕ ЗАУВЕК?

Причају се легенде о псима који су годинама патили за господарем и ишли на гроб. Да ли је то могуће?

1604321396_autopas.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Одговор на ово питање разочараће власнике паса...

Прочитајте још: ПАС ЗА ТАШНУ: Куца којој је КАРАКТЕР предност и НАЈВЕЋА МАНА

Наиме, пси имају краткотрајну и дугорочну меморију. Сећају се догађаја које су доживели, али не и када. Сигурно сте доживели да сте поново срели пса после дуго времена и обрадовао вам се! Готово невероватно! Пси памте људе и остале животиње које им нешто значе.

Захваљујући памћењу пси могу да науче дресуру и наредбе како да се понашају на јавном месту, јер када нешто много пута понове - тешко заборављају.

Чешће користе краткорочну меморију.

Међутим, чешће користе краткорочну меморију и ствари забораве после 10-20 секунди. Рецимо, власник се врати кући и види да су му ципеле поцепане! У том случају готово да не вреди казнити пса, јер је то, можда, урадио ујутру и до поподне је заборавио зашто је крив!

Прочитајте још: Откријте зашто су и ПСИМА понекад потребни АНТИДЕПРЕСИВИ

Дакле, пси живе у садашњости и не размишљају много о прошлости, јер не могу да је запамте. То је и добра вест, јер пси нису злопамтила!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas