· · Komentari: 0
PAMĆENJE

Da li PSI žive u SADAŠNJOSTI ili vlasnika PAMTE ZAUVEK?

Pričaju se legende o psima koji su godinama patili za gospodarem i išli na grob. Da li je to moguće?

1604321396_autopas.jpg
Foto: Piksabej

Odgovor na ovo pitanje razočaraće vlasnike pasa...

Pročitajte još: PAS ZA TAŠNU: Kuca kojoj je KARAKTER prednost i NAJVEĆA MANA

Naime, psi imaju kratkotrajnu i dugoročnu memoriju. Sećaju se događaja koje su doživeli, ali ne i kada. Sigurno ste doživeli da ste ponovo sreli psa posle dugo vremena i obradovao vam se! Gotovo neverovatno! Psi pamte ljude i ostale životinje koje im nešto znače.

Zahvaljujući pamćenju psi mogu da nauče dresuru i naredbe kako da se ponašaju na javnom mestu, jer kada nešto mnogo puta ponove - teško zaboravljaju.

Češće koriste kratkoročnu memoriju.

Međutim, češće koriste kratkoročnu memoriju i stvari zaborave posle 10-20 sekundi. Recimo, vlasnik se vrati kući i vidi da su mu cipele pocepane! U tom slučaju gotovo da ne vredi kazniti psa, jer je to, možda, uradio ujutru i do popodne je zaboravio zašto je kriv!

Pročitajte još: Otkrijte zašto su i PSIMA ponekad potrebni ANTIDEPRESIVI

Dakle, psi žive u sadašnjosti i ne razmišljaju mnogo o prošlosti, jer ne mogu da je zapamte. To je i dobra vest, jer psi nisu zlopamtila!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.