· · Коментари: 0
МАЛИ ПСИ

ПАС ЗА ТАШНУ: Куца којој је КАРАКТЕР предност и НАЈВЕЋА МАНА

Мали пас са великим карактером! Овако би се, у најкраћем, описао јоркширски теријер.

1603885001_yorkshire-terrier-4008494_1280.jpg
Фото: Пексел

Јорки може да живи са свима, јер је веома прилагодљив. Потребно му је мало места за живот. Мало једе. Маки шета. И, после првог улагања у јоркија, више нема великих трошкова око овог пса.

Прочитајте још: И њима треба ЗАНИМАЦИЈА: Ево зашто је важно да ПАС има ИГРАЧКЕ

Такође, ово је пас који се лако везује за људе и може да живи са било којим човеком који је расположен да се са њим поигра. То му је, уједно, и највећа мана. Јорки ће без освртања напустити власника и отићи са неком веселом особом.

Блогерке и ташна
Савршени за децу, идеални за пензионере. Због величине и карактера омиљена су пасмина блогерки које рекламирају ташне.
Карактер је предност и највећа мана!

Осим величине, која се највише допада женама и деци, највећа предност је опет његов карактер. Јоркија занима само игра и то по цео дан, ако је могуће.

Прочитајте још: Откријте зашто су и ПСИМА понекад потребни АНТИДЕПРЕСИВИ

Увек је веселе нарави и зато се сматра идеалним друштвом за старије и усамљене особе. Не могу да повреде власника цимањем повоца док су у шетњи, лако се узму у руку уколико дође до проблема на улици. Уосталом, ово је идеална пасмина за људе који живе у малом простору.

Високи су до 15 сантиметара, а највећу тежину могу да достигну до три килограма!

Стане и у џеп и идеалан да се свуда води Фото: Пиксабеј

Уз правилну негу и хигијену, као и редовно ношење мантилића током зиме, јорки може дуго да поживи. Имају неке наследне болести од којих је најчећа катаракта. Величина је, такође, проблем, јер јоркији могу лако да се повреде или испадну из ташне. Најважнија нега за јоркија је дресура, јер уколико не добије васпитање у младости - са њим је веома тешко живети.

Прочитајте још: Када РАЗМАЗИТЕ љубимца чините му више ШТЕТЕ него користи: Ево и како!

Јорки не може да живи у друштву других животиња које су веће од њега, јер је веселе природе и стално зачикава друге да се са њим играју. Ту настаје низ проблема ако и друга животиња нема исти карактер, па се често дешавају повреде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.