· · Коментари: 0
ВРУЋИНА

И ПАС може да доживи ТОПЛОТНИ УДАР? Научите како да му ПОМОГНЕТЕ

Први знак да је доживео топлотни удар је прекомерно дахтање и слабост.

1597499039_Haski.jpg
Фото: Пиксабеј

За почетак, најважније је љубимцу обезбедити свежу воду током целог дана  и да има хладовину у коју може да се сакрије када осети потребу.

Прочитајте још: НОРА је ХИТ на Инстаграму, јер одсвира "Гладну сонату" када ТРАЖИ храну! (ВИДЕО)

Први симптом топлотног удара је прекомерно дахтање, врела кожа, тетурање, несвестица, слабост. Ако приметите ове симптоме одмах расхладите пса поливањем воде и позовите ветеринара. Умотајте лед у крпу и ставите му на главу, а на тело влажне и хладне пешкире.

Прскајте га! Фото: А. М.

Топлотни удар можете спречити и то веома једноставно.

1. Прскајте се водом

Напуните кадицу водом и изнесите је у двориште или на терасу. Пуштајте га да се брчка и шљапка по води. Ако живите у стану идите напоље и нађите чесму и прскајте пса.

Прочитајте још: Да ли су и ваши пси међу њима: Ових 10 раса НАЈБОЉЕ подносе ВРУЋИНУ

2. Мокар пешкир

Лети су најугроженији пси са дугачком длаком и њих морате расхлађивати. Уколико немате услове за кадицу и туширање, поквасите пешкир па га умотавајте, покривајте, пронађите начин који се псу свиђа.

Расхлађујте их Фото: Депозит
Нарочито су угрожени велики пси са дугачком длаком.

3. Ледене посластице

Направите ледене посластице од јабука, шаргарепе или онога што пас воли и не само што ће се освежити него и добити витамине.

4.  Када у шетњу?

Током врелих дана пас се шета рано ујутру и предвече када захлади. Псу није пријатна шетња по врућини. Уколико је пас стар и мора напоље - изађите на кратко.

Прочитајте још: Да ли је опасно за ЗДРАВЉЕ да ПАС СПАВА СА НАМА У КРЕВЕТУ? Ово је одговор

5. Увак хладна вода

Лети псу увек дајте хладну воду да пије. Пас нема крајнике као човек, а већ ће га и хладна вода расхладити.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.