Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНИ САВЕТИ

Да ваша мачка буде срећна и здрава, примените ових 6 савета

Мачке и људи имају доста тога заједничког. И једни и други знају да је лепо наћи се у породичном окружењу, али знају и да цене сопствену независност.

1616339698_cat-1046544_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Познато је да када човек једном задобије поверење мачке, добио је пријатеља за цео живот. 

Срећна и здрава мачка наградиће свог власника великом приврженошћу. А да би маца била здрава и срећна, потребно је да се власници придржавају следећих правила: 

1. Спавање 

Маце спавају између 13 и 16 сати дневно и зато воле да имају топло и удобно место на коме могу да се склупчају. То може да буде њихов посебан или ваш кревет, али и ваш радни сто, оквир прозора, довратак или неки неискоришћени ћошак стана. 

Прочитајте још: Пекан може да научи сваки трик, ако му дате храну (ВИДЕО)

2. Храна 

Лоша исхрана, као и код људи, води до здравствених проблема. Мачкама је месо једна од основних и неопходних намирница. Битно је и да се посуде у којима је остало хране након оборка редовно чисте, пошто се може догодити да, уколико је мачка прождрљива и једе више од два до три пута дневно, дође до појаве дијабетеса. 

Фото: Пиксабеј

3. Нега 

Иако се мачке саме одржавају и чисте, важно их је, с времена на време, ишчеткати. Четкање спречава ћебање длаке, а такође и то да се превише длаке нађе на поду стана или на вашој одећи.

Прочитајте још: Умара вас тражење мачке? Власница открила како увек може да пронађе свог љубимца, чак и ако у том тренутку негде спава (ВИДЕО)

4. Чиста кутија 

Мачке воле да им кутија у коју врше нужду буде чиста. Користите подлогу која не оставља прашину и која не садржи адитиве и синтетичке материјале. 

5. Играње 

Мачке воле да се играју и да лове, односно да јуре и да скачу за својом омиљеном играчком. Током игре се понајвише повезују са власницима, а игра за њих представља и одличну менталну стимулацију. 

Прочитајте још: Топ 10 најинтелигентнијих животиња: За неке ћете се изненадити!

6. Везивање 

Провођење времена са мацом добро је и за њу и за власника. Када су задовљне и срећне због игре, мачке ће власника увек наградити предењем и умиљавањем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas