Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Флоси је ушла у ГИНИСОВУ КЊИГУ РЕКОРДА: Можете ли да погодите колико НАЈСТАРИЈА МАЧКА НА СВЕТУ ИМА ГОДИНА? (ФОТО)

Мачка из Велике Британије по имену Флоси ушла је у Гинисову књигу рекорда

1669386973_shutterstock_110304563.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ова маца ускоро ће прославити 27. рођендан, а током живота мењала је домове.

 - Били смо запањени када смо видели да је мацин ветеринарски картон стар 27 година -  открила је Наоми Рослинг, координаторка огранка за заштиту мачака.

Са првом власницом, радницом болнице Мерсеyсиде у Ливерпоолу, живела је 10 година, док жена није преминула. Након тога, усвојила ју је сестра преминуле власнице, која се о Флоси бринула 14 година. Три године након тога, провела је са сином претходне власнице, који ју је на крају предао добротворној организацији.

Прочитајте још: Да ли су банане безбедне за псе? Одличан су извор витамина, а ево шта би могле да донесу псима

Флоси је поново нашла дом када ју је усвојила Вики Грин, која се бринула о четири старије мачке, од којих је једна живела 21 годину!

- Од почетка сам знала да је Флоси посебна мачка, али нисам ни замишљала да ц́у свој дом делити са светским рекордером -  рекла је Вики Грин.

Флоси је тренутно најстарија мачка на свету, а најстарија маца која је икада живела била је Крем Паф из Тексаса - када је умрла 2005. године имала је чак 38 година и 3 дана!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas