· · Komentari: 0

Flosi je ušla u GINISOVU KNJIGU REKORDA: Možete li da pogodite koliko NAJSTARIJA MAČKA NA SVETU IMA GODINA? (FOTO)

Mačka iz Velike Britanije po imenu Flosi ušla je u Ginisovu knjigu rekorda

1669386973_shutterstock_110304563.jpg
Foto: Shutterstock

Ova maca uskoro će proslaviti 27. rođendan, a tokom života menjala je domove.

 - Bili smo zapanjeni kada smo videli da je macin veterinarski karton star 27 godina -  otkrila je Naomi Rosling, koordinatorka ogranka za zaštitu mačaka.

Sa prvom vlasnicom, radnicom bolnice Merseyside u Liverpoolu, živela je 10 godina, dok žena nije preminula. Nakon toga, usvojila ju je sestra preminule vlasnice, koja se o Flosi brinula 14 godina. Tri godine nakon toga, provela je sa sinom prethodne vlasnice, koji ju je na kraju predao dobrotvornoj organizaciji.

Pročitajte još: Da li su banane bezbedne za pse? Odličan su izvor vitamina, a evo šta bi mogle da donesu psima

Flosi je ponovo našla dom kada ju je usvojila Viki Grin, koja se brinula o četiri starije mačke, od kojih je jedna živela 21 godinu!

- Od početka sam znala da je Flosi posebna mačka, ali nisam ni zamišljala da ću svoj dom deliti sa svetskim rekorderom -  rekla je Viki Grin.

Flosi je trenutno najstarija mačka na svetu, a najstarija maca koja je ikada živela bila je Krem Paf iz Teksasa - kada je umrla 2005. godine imala je čak 38 godina i 3 dana!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.