Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да знате да ли је ваш љубимац "леворук"? Примените ових неколико трикова

Веровали или не, али и ваши љубимци могу бити "леворуки" или "десноруки"

1636360346_pas-i-macka.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Научници пронашли начин на који се може одредити да ли је животиња “леворука” или “деснорука”, односно да ли је спретнија са левом или десном шапом.

Прочитајте још: ЧИСТА КУЋА и уз кућне љубимце: Како да то изведемо лако?

Истраживање које спроведено 1991. године на Универзитету Ататурк у Турској показало је да је 50 одсто мачака “десношапо”, док је 40 одсто њих “левошапо”, а остатак је способан да користи обе шапе пођеднако добро.

Слично истраживање спровели су и научници са Универзитета у Манчестеру, које је показало да су пси у Енглеској равномерно подељени на “десноруке” и “леворуке”.

Испробајте ову трикове

Уколико сами желите да код куће испитате да ли је ваш љубимац “деснорук” или “леворук”, можете то учиити уз пар “трикова”:

- ако сте научили свог пса да вам да шапу, обратите пажњу на то коју вам чешће пружа

 - узмите омиљену плишану играчку вашег пса и у њу ставите неку посластицу, затим је положите тачно испред пса;
    посматрајте на који начин, односно којом шапом ће пас посегнути за играчком, а којом ће је придржавати док  се игра или жваће
- умажите њушку свог љубимца (пса или мачке) нечим као што је на пример јогурт и посматрајте којом шапом ће се    обрисати
- обратите пажњу на то којом шапом мачка покушава да “улови” играчку којом је мамите
-  Према речима стручњака, уколико желите да тачно утврдите да ли је ваш љубимац “десношап” или “левошап”, потребно      је да ове тестове поновите око 100 пута у неколико наредних дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas