· · Коментари: 0

Који је ЈЕЗИК ЉУБАВИ ВАШЕГ ЉУБИМЦА? Ветеринар открива 5 различитих врста: ево како их открити

Др.Кирстен Ронгерн открила је како можете сазнати какву наклоност вашу љубимац највише воли

1676186970_shutterstock_1185114331-PAS-NASLOVNA.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Концепт језика љубави, први је осмислио др. Гери Чепмен из Америке, у својој књизи, у којој се тврди да људи имају различите начине на који воле да дају и примају љубав и наклоност. Али, како да будете сигурни да ваш пас или мачка знају да су једнако вољени и да су безбедни?

С обзиром да је две трећине Британаца уверено да њихови љубимци имају свој језик љубави, ''МанyПетс'' је
спровео истраживање, преноси ДаилyМаил. Сада ветеринар Др. Кирстен Ронгрен открива да ваш љубимац такође има свој језик љубави. Она открива како можете учинити да се ваши крзнени другари осете цењено, чак и када нисте са њима.

1. АФИРМАТИВНЕ РЕЧИ

''Они су веома гласни у исказивању осећања према вама, и увек воле да чују и ваш глас за узврат''. наводи др. Ронгрен. Она још објашњава, да они веома добро реагују на обуку и похвале, па се побрините да увек вербално покажете када нешто добро ураде.

Ветеринар каже да то такође значи да ће љубимац препознати када се тон вашег гласа промени, тако да је важно да будете концизни ако желите да они разумеју шта покушавате да искомуницирате.

Фото: Схуттерстоцк

2. КВАЛИТЕТНО ВРЕМЕ

Кућним љубимцима није важно која је активност у питању, било да се ради о шетњи, или узбудљивој игри- све док могу да добију вашу неподељену пажњу. Захтеваће то доносећи вам играчке, машући репом или ''фиксирајући'' вас чежњивим погледом. 
''Ако је ово језик љубави вашег љубимца, потребно је одвојити време за игру са њим. Уверите се да су имали довољно вежбе и менталне стимулације, пре него што напустите кућу''.

3. ФИЗИЧКИ ДОДИР

Животиње са овим језиком љубави ће посебно волети да лижу ваше лице, да вам се пењу на крило или да скачу на вас својим шапама, чак и када знају да не би требало. 

''Ови љубимци желе једну ствар више од свега'', рекла је ветеринарка '' а то је велика физичка ''стимулација''. Да бисте показали љубимцу колико вам је стало, мазите их пуно, чешкајте им стомак и крзно- овим начином ћете ублажити анксиозност током стресних ситуација''.

Фото: Схуттерстоцк

Она још указује на то да је такође важно препознати када вашем љубимцу физички додир није језик љубави, јер ако претерате можете угрозити њихову независну природу.

4. ЧИЊЕЊЕ УСЛУГЕ

Љубимци који ово преферирају, само желе да пронађу начине да покажу да су ту за вас. '' Било да је то мажење након дугог дана, или лизање руке, или да ви чак пољубите љубимца када сте можда узнемирени...они интуитивно знају када сте имали лош дан, тако да можте рачунати на њих да ће вам бити ''крзнено ћебенце'' када се осећате лоше'', открива стручњак.
Објаснила је да је важно да свом љубимцу понудите физичке и вербалне знаке наклоности, како бисте им дали до знања да су цењени. Наградица ту и тамо у виду посластице, неће нашкодити.

Фото: Схуттерстоцк

5. ПОКЛОНИ

Кућни љубимци са овим знаком љубави, ће инсистирати да вам донесу мале знаке љубави- желели ви њих или не. 

''Доношење кући блатњавог штапа, до изненађења мишем из баште, могли бисте помислити да ови ''поклони'' нису баш најљупкија ствар. Али напротив, они могу значити да ваш љубимац привлачи вашу пажњу''.

Они такође воле да примају поклоне од вас за узврат. Ово може да варира од тога да им направите домаћу посластицу, или да играте игру користећи њихову омиљену играчку.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.