Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико дуго треба да шетате пса? Обратите пажњу на расу

Извођење пса у дневне шетње пружа бројне менталне и физичке здравствене користи за скоро све псе

1666955586_dog-g19c7110da_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Шетње пружају вежбу, што је добро за тело вашег пса. Такође су ментално стимулативне за пса, који може да њуши занимљиве мирисе, упознаје друге људе и псе и једноставно истражује свет напољу.

Мали број паса не би требало да иде у шетње. Пси који не би требало да иду у дуге шетње (или евентуално у било какве шетње уопште) укључују оне са здравственим проблемима или физичким проблемима који их спречавају да безбедно и удобно уживају у шетњи. Неки пси једноставно не уживају у дугим шетњама због страха, анксиозности или из других разлога.

Прочитајте још: Да ли сте се икад запитали зашто пси СПАВАЈУ СКЛУПЧАНИ? Ова навика датира из ДАВНИХ ВРЕМЕНА и има ДВЕ СВРХЕ

Шетња пса

Одговор на ово питање зависи од старости пса, расе и других фактора. Штенци треба да се шетају краће од одраслих паса. Штенци имају пуно енергије, али не и много издржљивости, па се лако умарају, тако да се најбоље сналазе у честим, али кратким шетњама, од око пет до десет минута.

Старијим псима ће углавном да буде довољна једна или две шетње дневно, од око 20 до 30 минута. Можете и дуже ако је ваш старији пас у одличној форми, жели да настави и не пати од шепања или претеране укочености након одласка у дуже шетње. Већина одраслих паса радо иде у онолико шетњи колико их ви изводите. Циљајте на најмање две шетње дневно и немојте се плашити да убаците додатну шетњу или две ако имате времена, пише Тхе Спруце пет. 

Прочитајте још: Љубимац и чист и мирисан дом су КОМПАТИБИЛНИ! Ево како да то постигнете

Малим расама, као што су чиваве, малтезери, померанци и јоркширски теријери, обично су потребне краће шетње. Те мале ноге морају да се крећу много више да би прешле исту удаљеност као већи пас са дужим ногама. Пси попут боксера, булдога,и мопса такође могу да захтевају краће шетње. То је зато што те дивне кратке њушке могу отежати дисање пса, посебно током вежбања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas