Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

LJubimac i čist i mirisan dom su KOMPATIBILNI! Evo kako da to postignete

Ne odustajte od svojih krznenih ljubimaca ako se brinete za higijenu svog doma

1666552547_dachshund-g12b8e99c1_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Koliko dugo ste sanjali da imate štene za sebe ili dete, ali ste napustili ovu ideju, plašeći se da će on naneti nepopravljivu štetu vašem domu?  Dovoljno je samo nekoliko mera predostrožnosti da vaš dom bude čist kako ne biste propustili beskrajnu ljubav koju vam samo ljubimac može pružiti!

Pročitajte još: Zanimljive činjenice o psima koje zna mali broj ljudi: Ovo je najređa vrsta

Učenje vaših životinja od malih nogu je od suštinskog značaja za održavanje integriteta vašeg doma. Ako ne želite da životinja legne na kauč, priđe određenom komadu nameštaja ili uđe u „zabranjenu“ prostoriju, potrebno je da obučite štence čim uđu u vaš dom. Oštro i čvrsto „ne“ blago povišenim tonom dovoljno je da vašem ljubimcu date do znanja da ne odobravamo njegovo ponašanje.

Higijena i loši mirisi

Da biste izbegli neprijatne mirise u svom domu, ne samo da morate da obavljate rutinsko čišćenje, već i da posvetite izuzetnu pažnju higijeni vašeg ljubimca. Što se tiče mačaka, ovo pitanje je mnogo lakše rešiti, jer se mačke peru i vrlo često ne izlaze iz kuće.

Pročitajte još: Istraživanja dala odgovor: Koje su najdugovečnije rase pasa, a koje žive najkraće?

Jedini problem može biti kutija za mačke; preporučljivo je staviti u kupatilo i koristiti punilo koje sprečava širenje neprijatnih mirisa. Za pse se preporučuje česta negovanje korišćenjem specijalnog suvog šampona za pse i, što je najvažnije, temeljno pranje šapa nakon povratka iz šetnje.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas