· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Колико пута дневно је потребно ХРАНИТИ ПСА?

Редовна уравнотежена исхрана је кључ здравља вашег љубимца.

1672093426_1671026933_shutterstock_573836197-63aa1ef2da964.jpg
Фото: Shutterstock

Ако ставите чиваву и кавкаског овчара један поред другог, можете сумњати да ове животиње припадају истој врсти, њихова разлика у висини и тежини је тако велика. Дакле, не постоји јединствена норма за храњење свих паса. Али постоје опште препоруке стручњака које се могу пратити.

Прочитајте још: Својим понашањем пас вам много говори: Ево како да га разумете

Штенци

Што је ваш љубимац млађи, то чешће треба да једе. Штенци узраста од 2 до 4 месеца треба хранити до 4-5 пута дневно, узраста од 4 до 12 месеци 2-3 пута дневно. Од навршених годину дана већ се могу превести на два оброка дневно.

Одрасли пас

Ако имате одраслог и здравог пса, онда је класична шема исхране кућних љубимаца два пута дневно. Ујутро можете хранити скоро одмах након спавања, увече - 9-11 сати након "доручка".

Прочитајте још: Девојка (22) укључила веш-машину, а после минут је чула ЛУПАЊЕ: Када ју је отворила, ШОКИРАЛА СЕ (ВИДЕО)

Ако пса храните комерцијалном храном, дајте му мокру или суву храну одједном. Не желите да их мешате. Ако ваш пас активно вежба, количина хране се може повећати, али пазите да пас не добије вишак килограма.

Старији пас

Старији пси се чешће хране, имају три оброка дневно, скоро као људи. Али у исто време, количину хране не треба повећавати. И нахраните старијег пса витаминима.

Прочитајте још: Четири разлога зашто пси лижу своје ВЛАСНИКЕ: Један ће вас посебно изненадити

Мали пси

Као што смо већ рекли, различите расе паса могу се значајно разликовати по величини. Мали пси имају много мањи стомак од средњих и великих паса, тако да се могу хранити у малим порцијама до 3 пута дневно.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.