· · Коментари: 0
ПСИ

Комшије их не воле: Ово је ЈЕДИНИ НАЧИН да умирите највеће лајавце међу псима

Пас који лаје не уједа је једна од највећих заблуда која влада о четвороножним љубимцима. Друга је да више лају мали од великих. Трећа велика заблуда је да постоје пси који не лају. Дакле, сви пси лају, али неки су бучнији од осталих.

dog-574873_1280-5ec646caa1f86.jpg
Тако сладак и тако бучан Фото: Пиксабеј

Пси лају из разних разлога, најчешће зато што су се узбудили или су гладни. Међутим, неки на тај начин траже да их изведете из куће, а други тако траже пажњу.

Прочитајте још: Коначно доказано: Патуљасти пси су агресивнији, али су све популарнији - зашто?

Држи титулу "најбучнији"

Највећи број паса, ипак, лаје када су узнемирени - нешто су чули или неко стиже. Међутим, постоје пси који лају само зато што им је досадно. Који год разлог био у питању, комшије нервира сваки псећи лавеж. Представљамо расе које су најбучније.

 Лају када су узнемирени, али и када им је досадно.

Патуљасти шнауцер

Овај веома живахан пас све примећује и све га занима, због чега власници мисле да је одличан чувар куће. Веома је склон лајању, али добра вест је да је ово изузетно паметан пас, па може да се дресира.

Једини спас
Треба открити зашто пас лаје, а најчешћи је разлог жеља да привуче пажњу. Једини спас да пас не постане лајав је дресура.

Чивава

Сви мисле да је ово највећи лајавац међу псима и потпуно су у праву. Чивава залаје чим се уплаши, а веома је плашљива. Лаје од страха када је сама у стану, али и од среће када је неко са њом. Позната је и као пас који највише уништава намештај.

Немачки овчар

Најпаметнији пас је рођен да чува кућу и власника, али и да лајањем јавља када стиже опасност. Лако се дресира.

Темпераментан и бучан

Бигл

Бигл лаје на све што мрда и ставра звук.

Лаје апсолутно на све што мрда и ствара звук. Ово није пас за стан, јер га свако шушкање узбуди. Не само што ће нервирати комшије, веч и власника. Бигл мора да стално има занимацију да би био миран.

Басет

Највише лаје када је срећан, али када остане сам - завија. Није фер према комшијама да овај пас живи у стану и често остаје сам. Басет мроа да зна ко је главни и неопходна му је дресура.

Прочитајте још: Савет ветеринара: Ево како да одаберете пса за себе

Патуљасти пинч

Веома је темпераментан, темпераментан и досадан. Добар је чувар, али је веоам неомиљен у комшилују. Лаје на све и свашта и неопходна му је дресура.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.