Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тајна успешног купања мачке: Да ли више воле топлу или хладну воду?

Мачке су познате по томе што не воле претерано воду

1677502144_shutterstock_558636937.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ово се односи како на њено конзумирање, тако и на купање. Будући да су тако посвећене нези свог крзна, у том правцу им и није нарочито потребна наша помоћ. Међутим, њихова радозналост их често може довести у ситуације у којима се могу прилично запрљати. Тада њихов језик постаје немоћан када је темељно чишћење у питању и оно што им је неопходно је купање.

У настојању да купање буде што је мање могуће стресно вашој мачки, а самим тим и да ви прођете без огреботина, требало би да се побринете да вода буде што пријатнија. У том случају, поставља се питање: да ли мачке више воле хладну или топлу воду приликом купања?

Идеална температура воде приликом купања мачке

Време за купање може чак и врло умиљату мачку претворити у кракато чудовиште које се опире свим силама да изађе из воде. Али, хтели ми то или не, купање је понекад заиста неопходно. Тајна успешног купања своди се на одговарајућу температуре воде. У идеалном случају она би трелано да је што ближа телесној температури мачке, што је око 38 степени Целзијуса. То је мало виша температура у односу на људску. Уколико се деси да је вода хладнија или топлија од ове, она мачки неће бити пријатна.

Поред тога спољашња температура у великој мери утиче на то да ли ће мачки више пријати топлија или хладнија купка. По врелом летњем дану, она би могла да ужива у мало хладнијој води него иначе. Исто важи и за хладне зимске дане, с тима да не би требало претеривати у разлици у температури.

Да ли мачке више уживају у топлијој или хладнијој води?

Иако се преференције мачака могу разликовати од једне до друге, приметно је да већина њих више воли топлију воду него хладнију. Пре првог купања заиста је нужно да користите термометар како бисте одредили температуру воде и видели да ли она прија вашој љубимици.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas