· · Коментари: 0

Најмирније расе паса: Са њима је живот у кући идила

Не постоји ништа лепше од тога да се вратите кући након напорног дана на послу, а да вас ваш љубимац дочека весело машући репом

1667832684_shutterstock_161752712.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Пси су заиста најбољи пријатељи људи и могло би се рећи да постоји раса за свачији карактер и начин живота. Чињеница је да не преферирају сви људи исте расе паса, пре свега јер им можда не одговара њихова величина или темперамент. Док једни од нас траже најбољег пријатеља с којим ће моћи да планинаре, други желе мазу која ће им правити друштво док гледају омиљену серију.

Њуфаундленски пас

Кад смо већ ког џиновских раса паса, један нежни џин се посебно истиче међу њима. У питању је њуфаундлендски пас који има врло благу нарав и пријатељски карактер. Иако важни за снажног и величанственог пса, који поносно стоји у свој својој величини, испод све те силне спољашњости крије се нежно срце пуно љубави. Будући да имају невероватан инстинкт када је заштита власника у питању, ови пси су нешто попут вашег личног аларма и непробојног штита.

Прочитајте још: Шта радити када је време за шетњу, а напољу је ХЛАДНО? Капутић за пса: ДА или НЕ?

Велики енглески хрт

Упркос својој репутацији незаустављивих и високо награђиваних тркачких паса, хртови су по природи истински „кромпири на каучу“. Наиме, када желе ови пси су врло активни и задивљујуће је гледати их како трче и до 70 км на сат! Међутим, када су код своје куће, они највише воле свој мали кутак за лежање. По природи ови пси нису уопште агресивни и одличну су са децом. Када виде да се њихов власник завлачи под ћебе да гледа неки филм, неће одолети изазову да му се придруже.

Басет

Међу свим овим великим псима са наше листе своје место нашао је и умиљати басет. Са својим обешеним ушима и тужним погледом, не постоји срце које не може да отопи. Басет спада у ред најпопуларнијих паса гонича, иако већ деценијама не обавља активну ову своју улогу. Препознавши његов шарм људи су га увели у своје домове и учинили чланом своје породице, који је увек расположен за забаву и мажење. Осим што је врло миран и умиљат, овај пас је и одличан са другим кућним љубимцима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.