Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Оне су међу НАЈСКУПЉИМ мачкама на свету: Коштају читаво богатство! (ФОТО)

Пас или мачка? Шта бирате за кућног љубимца. Мачке су због своје самосталне природе веома чест избор.

1647506753_profimedia-0338454630.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Мачке су вековима су у кућама људи, а сматра се да су припитомљене још од млађег каменог добач. Неке врсте мачака могу бити невероватно скупе, на шта утичу различити фактори.

Најскупље мачке на свету

Неке маште коштају хиљаде долара због њихове реткости, па су постале јасан статусни симбол.

Прочитајте још: Прави разлог зашто мачке НЕ ВОЛЕ купање: Да ли сте знали?

Бенгалска мачка

Цена бенгалске мачке иде и до двадесет хиљада евра. Специфична је због мишићаве грађе, великих округлих очију и боје длаке у различитим нијансама. Резултат је укрштања хибридних раса мачиц́а као што су египатски Мау и азијски леопард. Ова врста мачке има пругасто крзно, због чега изгледа као тигар, што јој даје запањујуц́у популарност. Иако може да изглда као дивља животиња, припитомљене су и фине природе и воле да буду изузетно активне.

Фото: профимедиа

Савана мачка

Цена савана мачке такође иде до невероватних 20.000 долара. Представља мешавину домац́е мачке и афричког сервала и изгледа веома егзотично. Могу да буду изузетно сицијалне и пријатељски настројене, како према људима, тако и према другим мачкама и псима у својој околини. Често примећена особина савана мачака је способност скакања, чак и до 2,5 метара из стојећег положаја.

Прочитајте још: Знаци да би ПАС требало да СМРША: Да ли примећујете ове промене?

Фото: профимедиа

БОНСУ ВИДЕО

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas