Oglas
· · Komentari: 0

One su među NAJSKUPLJIM mačkama na svetu: Koštaju čitavo bogatstvo! (FOTO)

Pas ili mačka? Šta birate za kućnog ljubimca. Mačke su zbog svoje samostalne prirode veoma čest izbor.

1647506753_profimedia-0338454630.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Mačke su vekovima su u kućama ljudi, a smatra se da su pripitomljene još od mlađeg kamenog dobač. Neke vrste mačaka mogu biti neverovatno skupe, na šta utiču različiti faktori.

Najskuplje mačke na svetu

Neke mašte koštaju hiljade dolara zbog njihove retkosti, pa su postale jasan statusni simbol.

Pročitajte još: Pravi razlog zašto mačke NE VOLE kupanje: Da li ste znali?

Bengalska mačka

Cena bengalske mačke ide i do dvadeset hiljada evra. Specifična je zbog mišićave građe, velikih okruglih očiju i boje dlake u različitim nijansama. Rezultat je ukrštanja hibridnih rasa mačića kao što su egipatski Mau i azijski leopard. Ova vrsta mačke ima prugasto krzno, zbog čega izgleda kao tigar, što joj daje zapanjujuću popularnost. Iako može da izglda kao divlja životinja, pripitomljene su i fine prirode i vole da budu izuzetno aktivne.

Foto: profimedia

Savana mačka

Cena savana mačke takođe ide do neverovatnih 20.000 dolara. Predstavlja mešavinu domaće mačke i afričkog servala i izgleda veoma egzotično. Mogu da budu izuzetno sicijalne i prijateljski nastrojene, kako prema ljudima, tako i prema drugim mačkama i psima u svojoj okolini. Često primećena osobina savana mačaka je sposobnost skakanja, čak i do 2,5 metara iz stojećeg položaja.

Pročitajte još: Znaci da bi PAS trebalo da SMRŠA: Da li primećujete ove promene?

Foto: profimedia

BONSU VIDEO

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas