Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пас Зен угинуо током новогодишње ноћи због ПЕТАРДИ: Покушали да му помогну, али није било спаса (ФОТО)

Сваке године уочи новогодишње ноћи друштвеним мрежама се шире апели о опасности употребе пиротехничких средстава по добробит кућних љубимаца и готово сваке године одмах за њима стигне и порука једног од неутешних власника који је свог љубимца изгубио због овог вида "забаве"

1672652073_shutterstock_729435232.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пас Зен, угинуо је током новогодишње ноћи у Осијеку, највероватније од застоја срца из страха од петарди. Удружење С-ПАС, који се бринуо о несрећном псу, на својој Фејсбук страници известило је да је Зен претрпео застој срца због петарди током славља Нове године.

Покушао је да му помогне човек код којег је пас био на чувању, као и ветеринар кад су стигли у амбуланту, али није му било спаса.

Прочитајте још:  Заштите своје ЉУБИМЦЕ од петарди и ватромета: Помозите им да буду БЕЗБЕДНИ

Ову тужну ситуацију потврдила је Глориа Малин, оснивач удружења, коју је човек који је чувао Зена звао јер није знао како више да му помогне. Када је почела пуцњава, пас није хтео да иде напоље да обави нужду, нити да једе, само се сакрио у кутију и тресао се.

- Временом је одлучио да неће ни да покуша да га води напоље, већ да ће га пустити да нужду обави унутра, само да преживи вече - рекла је Глориа.

Човек је користио свакакве трикове - појачао је музику како би се мање чула бука споља и дао му пола Нормабела од 5 мг, јер им управо то и ветеринар најчешће саветује у таквим ситуацијама.

Зеново стање се временом само погоршавало, а кад му је језик поплавео и зенице рашириле, одмах га је одвео код ветеринара. Надали су се да му могу венски дати седативе или анестезију како би се умирио.

- Чим су дошли на паркинг ветеринарске амбуланте срце му је једноставно стало. Покушали су да му помогну, али у року од 3 минута након што је стигао ветеринару констатована му је клиничка смрт - наставила је Глориа.

Каже како је Зен био заигран, весео и здрав пас, али су то једноставно ситуације где чак и ветеринари не могу ништа да ураде. У Удружењу је иначе био око месец дана, а ни претходно није имао срећан живот, јер га је власник довео на чување и није га више никад преузео назад.

- Све је ишло у смеру да је пас доведен с циљем да га остави, јер је знао да му ја сигурно нећу рећи да дође по пса јер ћу га иначе избацити на пут, не бих то никад рекла - објаснила је саговорница "Јутарњег".

Након чувања директно је пребачен у удружење, а власник није дошао ни да га види. Питао је пар пута може ли га са децом посетити, али све је остало само на томе, никад се није заправо појавио.

Прочитајте још: Расе паса са ПЛАВИМ ОЧИМА: Некада узгајани за лов и чување стада, данас многима омиљени љубимци

Она наводи да су пре две године такође имали ситуацију где је пас старости од годину дана угинуо из истог разлога. Био је болестан и таман су почели откривати шта му је, али није преживео стрес петарди за Нову годину. Глориа каже како је разговарала с колегом из Ђакова којем се сада догодила иста ситуација с младим псом, а и удомитељи удружења су им јављали да су пси у купатилима са појачаном музиком.

- Чињеница да неко мора да умре због десетак минута нечије забаве ми је страшна. Не могу наћи довољно одвратну реч да опишем колико је то грозно, кад ти пас оде на такав начин - рекла је Глориа.

Најтеже јој је што гледају псе и не знају како им могу помоћи, јер никакви трикови не функционишу пошто пси боље чују и осете вибрације од нас људи.

- Надам се да ће Зенов одлазак или одлазак било којег другог пса променити нешто за следећу годину, лакше ћу прихватити да га нема ако је отишао с неком сврхом. Стварно је неправедно да на такав начин одлазе - закључила је Глориа.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas