Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет врста паса које су најбоље за стан и како да решите проблем лињања

Пси јесу на врху љубавне пирамиде човека и животиња с разлогом - воле људе, радо ће живети с нама и релативно је лако бринути се о њима. Али, шта радити ако имате мало дете које очајнички жели кућног љубимца, тешко да ћете моћи да кажете не

1647426227_bulldog-g965f7b5ad_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Када дође време за љубимца, битно је за коју врсту ћете се определити, јер неке од њих су идеалне за стан, док се друге врпоље, лају и гризу све што им се нађе на путу. Хајде да видимо које су најбоље опције за кућног љубимца када су пси у питању:

Ши цу

Познат и као тибетански пас је познат по дружељубивости. Овај мали пас је врло умиљат и разигран. Воли да буде у друштву људи али се исто тако добро се слаже и са другим псима. Са овом расом нећете имати страх када су у присуству деце јер су према њима толерантни. Обзиром на дугу длаку, овој раси је потребно свакодневно четкање. Такође, битно је нагласити да ова пасмина испод длаке има и подлаку што доводи до појачаног лињања и остављање длака свуда по стану и стварима.

Јоркширски теријери

Имају дугу длаку која се врло мало лиња, али је потребно свакодневно четкање и редовно купање како се длака не би умрсила. Иако су мали, имају врло снажан карактер и врло су друштвени, радознали и енергични. Обзиром на енергију коју поседују, потребне су им редовне дуже шетње како би се истрошили. 

Малтезер

Оно што издваја малтезере од већине других раса јесте хипоалергенска длака која не смета ни онима са алергијама, јер ове беле пуфне се не лињају уопште. Малтезери су велике мазе и јако се везују за своје власнике тако да не треба да изненађује њихова туга и плач када их оставите код куће саме

Пудла

Веома интелигентне и послушне и веома се лако васпитавају и дресирају. Дресура је код пудли јако важна, у супротном, оне ће се осећати као главне и неће бити баш послушне. За њих је карактеристично да им длака нема непријатан мирис. 

Патуљасти шнауцер

Ови мали пси нису ограничени својом величином јер упркос њој су изузетно храбри и заштитнички настројени. Не спадају у агресивне псе и немају незгодну нарав и тврдоглавост па лако и уче шта је добро, а шта не. Патуљасти шнауцер воли да проводи време са децом, посебно ако је навикао на њих. 

Како да решите проблем лињања?

Највећи проблем са псима у кући и стану је свакако длака. Чак и када се ради о врстама које се "не лињају", можете очекивати да пронађете забодену длачицу у ваш кауч или тепих, то је просто тако са кућним љубимцима. Због тога је неопходно да се опремите квалитетним усисивачем, а Rowenta X-Force Flex је прави избор. 

Са овим штапним усисивачем не само што можете да усисавате и бришите подове једним потезом, већ ћете лако уклонити прашину са тешко доступних места, испод намештаја, са плафона, уклонити длаке кућних љубимаца.

Једним кликом са Rowenta X-Force Flex штапног усисивача ослобађате мали, али врло моћан ручни усисивач практичан за усисавање мрвица након оброка или за одржавање намештаја.

Искуство чишћења је побољшано flex технологијом, која вам омогућава да допрете и до 4 пута даље испод ниског намештаја, без потребе за сагињањем. Ту је и Aqua Head додатак уз који истовремено усисивате и бришете подове, једним потезом, за двоструко мање времена. Animal Care turbo четка савршена је за све оне које имају кућне љубимце и сигурно ће вам помоћи да се изборите са сувишним длакама.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas