· · Коментари: 0

Како изабрати НАЈБОЉИ УСИСИВАЧ за кућу? 5 савета да направите паметну куповину

Време је за нови усисивач и не знате како да изаберете прави модел? Откривамо најбитније савете за паметну куповину

1647343833_______________________________49877878.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб

Одавно је прошло време гломазних усисивача са гомилом каблова, који запињу баш о сваку столицу или кауч. Технологија је напредовала и сви гледају да купе што ефикаснији усисивач, али да не заузима много простора и да је једноставан за руковање. Ту ступају на сцену бежични штапни усисивачи. Међутим, у мору опција, понекад је тешко изабрати одговарајући. Често ће се догодити да нема довољну снагу, а лаган је за баратање или обрнуто, не заузима простор, али не може ништа да усиса.

Па како изабрати модел који ће заиста да одради посао? Стручњаци кажу да треба да обратимо пажњу на ових пет ствари:

Снага

Ово је један од најчешћих проблема. Коме треба бежични усисивач који не може да покупи мрве из тепиха? Апсолутно никоме! Стручњаци напомињу да је оптимална снага за штапни усисивач од 100 до 200 W, које прати и батерија 20 до 32,4V. Ова усисна снага ће одушевити сваку домаћицу, јер не оставља ништа иза себе. Разлика у снази се базира на типу модела и главној функцији (у зависности да ли је акценат стављен на снагу, рад у тихом моду или покретљивост).

Прочитајте још: Најбоље боје за КУПАТИЛО: Уколико се двоумите одаберете једну од ове три

Без буке

Сви знамо оно добро познато брујање и зујање које иритира и буди из сна и најбоље спаваче. Више не морате да бирате време када ћете да усисавате јер нова генерација штапних усисивача са технологијом имају изузетни тих рад. 

Површине на којима може да се користи

Још једна ставка на коју треба обратити пажњу. Многи усисивачи нису створени да могу да раде на свим површинама, а продавци ће често прећутати управо ову информацију. Стручњаци упозоравају употребљавање штапног усисивача на неодговарајућој површини на крају доводи до смањена животног века апарата и честих кварова. Како бисте ово избегли, бирајте моделе штапних усисивача који имају комбинацију технолошких иновација који омугућавају чишћење свих површина, без разлике.

Прашина је посебна прича

Иако ће усисивач покупити све мрвице и прљавшиту, ситне честице прашине понекад је немогуће ухватити. Због тога обратите пажњу да ваш штапни усисивач има систем за ефикасно прикупљање прашине. Бирајте онај са cyclonic системом који гарантује високу ефикасност када је увлачење у питању.

Флексибилност

Последња, али не и мање битна ставка је свакако покретљивост штапног усисивача. Велика је разлика у времену чишћења када не морате да се мучите и правите акробације како бисте дошли до неприступачних углова. Обратите пажњу на главу усисивача. Уз флексибилну главу штапног усисивача ћете сигурно уштедети време чишћења. 

БОНУС ВИДЕО:

 
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.