Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимац

Предности одрастања уз пса: Уче о одговорности и емоционалној интелигенцији

Свако дете у неком тренутку пожели да има кућног љубимца

1656234498_dog-3963308_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

 Иако су они велика одговорност и обавеза, можда треба прво да размислите пре него што детету кажете "не".

Предности одрастања уз пса

Учење о одговорности

Тражиш ли прилику да научиш своје дете важној животној лекцији? Брига о живом бићу разликује се од одговорности везане за кућне послове. Од шетње, купања, храњења - све су то задаци које би ваше дете могло научити понешто о обавезама.

Деца одрасла с кућним љубимцима у просеку су здравија

Недавна истраживања закључила су да су деца која су живела с кућним љубимцима (али посебно псима) током прве године живота заправо имала бољи имунолошки систем од оних који нису. Они верују да је изложеност псима може позитивно утицати на сазријевање њиховог имунолошког система током дојења. Поред тога, кад су се разболели, био им је потребан краћи период кориштења антибиотика у односу на децу без кућних љубимаца.

Прочитајте још: Савети стручњака пре куповине РАСНОГ ПСА: Ево шта да урадите и на шта да обратите пажњу

Друга студија је открила да деца која су имала предиспозиције везане уз респираторне алергије или астму, имају много мање вероватноће да ће развити сличне здравствене проблеме ако имају пса у кући. стручњаци су открили да је рано излагање кључно по том питању. Такође, недавна истраживања открила су да пси заправо штите децу и од екцема.

Имају бољу емоционалну интелигенцију

Сви су чули за ИQ, али јесте ли размишљали о побољшању ЕQ-а детета (или емоционалне интелигенције)? Поседовање пса омогућује им да вежбају ове вештине.Брига за други живот ће захтевати од вашег детета да постане саосећајни појединац. Храњење или шетња пса, иако ће понекад можда радије желети радити неке друге ствари, значиће да морају изаћи напоље. Уз то, брига за кућног љубимца гради дететово самопоштовање. Испуњавање малих задатака (попут пуњења посуде с водом) помоћи ће им да се осећају способнима и уједно ће им дати осећај достигнућа.

Прочитајте још: Прекинуо перформанс да би помогао човеку: Пси нам опет показују колико им је СРЦЕ ВЕЛИКО (ФОТО)

Центар за контролу и превенцију болести утврдио је да деца са псима у кући такође имају смањену могућност анксиозности и смањену количину перципираног стреса. Верују да деца која комуницирају са псима имају повећан ниво окситоцина који се ослобађа у њихов мозак. Укратко, кућни љубимац осим љубави у вашу ће кућу унети и немерљиву срећу.

Пси су одлични и по питању терапија

  • Пас пружа осјећај сигурности..
  • Смањује тегобе.
  • Повећана спремност за испробавање нових ствари.
  • Повећана способност суочавања са страшном ситуацијом.
  • Повећава друштвену интеракцију.
  • Постиче вербалну комуникацију, оснажује вокабулар.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas