Oglas
· · Komentari: 0
kućni ljubimac

Prednosti odrastanja uz psa: Uče o odgovornosti i emocionalnoj inteligenciji

Svako dete u nekom trenutku poželi da ima kućnog ljubimca

1656234498_dog-3963308_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

 Iako su oni velika odgovornost i obaveza, možda treba prvo da razmislite pre nego što detetu kažete "ne".

Prednosti odrastanja uz psa

Učenje o odgovornosti

Tražiš li priliku da naučiš svoje dete važnoj životnoj lekciji? Briga o živom biću razlikuje se od odgovornosti vezane za kućne poslove. Od šetnje, kupanja, hranjenja - sve su to zadaci koje bi vaše dete moglo naučiti ponešto o obavezama.

Deca odrasla s kućnim ljubimcima u proseku su zdravija

Nedavna istraživanja zaključila su da su deca koja su živela s kućnim ljubimcima (ali posebno psima) tokom prve godine života zapravo imala bolji imunološki sistem od onih koji nisu. Oni veruju da je izloženost psima može pozitivno uticati na sazrijevanje njihovog imunološkog sistema tokom dojenja. Pored toga, kad su se razboleli, bio im je potreban kraći period korištenja antibiotika u odnosu na decu bez kućnih ljubimaca.

Pročitajte još: Saveti stručnjaka pre kupovine RASNOG PSA: Evo šta da uradite i na šta da obratite pažnju

Druga studija je otkrila da deca koja su imala predispozicije vezane uz respiratorne alergije ili astmu, imaju mnogo manje verovatnoće da će razviti slične zdravstvene probleme ako imaju psa u kući. stručnjaci su otkrili da je rano izlaganje ključno po tom pitanju. Takođe, nedavna istraživanja otkrila su da psi zapravo štite decu i od ekcema.

Imaju bolju emocionalnu inteligenciju

Svi su čuli za IQ, ali jeste li razmišljali o poboljšanju EQ-a deteta (ili emocionalne inteligencije)? Posedovanje psa omogućuje im da vežbaju ove veštine.Briga za drugi život će zahtevati od vašeg deteta da postane saosećajni pojedinac. Hranjenje ili šetnja psa, iako će ponekad možda radije želeti raditi neke druge stvari, značiće da moraju izaći napolje. Uz to, briga za kućnog ljubimca gradi detetovo samopoštovanje. Ispunjavanje malih zadataka (poput punjenja posude s vodom) pomoći će im da se osećaju sposobnima i ujedno će im dati osećaj dostignuća.

Pročitajte još: Prekinuo performans da bi pomogao čoveku: Psi nam opet pokazuju koliko im je SRCE VELIKO (FOTO)

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti utvrdio je da deca sa psima u kući takođe imaju smanjenu mogućnost anksioznosti i smanjenu količinu percipiranog stresa. Veruju da deca koja komuniciraju sa psima imaju povećan nivo oksitocina koji se oslobađa u njihov mozak. Ukratko, kućni ljubimac osim ljubavi u vašu će kuću uneti i nemerljivu sreću.

Psi su odlični i po pitanju terapija

  • Pas pruža osjećaj sigurnosti..
  • Smanjuje tegobe.
  • Povećana spremnost za isprobavanje novih stvari.
  • Povećana sposobnost suočavanja sa strašnom situacijom.
  • Povećava društvenu interakciju.
  • Postiče verbalnu komunikaciju, osnažuje vokabular.
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas