Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Преводилац за ПСЕЋИ ЈЕЗИК: Ево шта ваш кућни љубимац жели да каже

Пси изражавају своје емоције на разне начине – од суптилних до потпуно очигледних. Иако не могу да преточе своја осећања у речи, пси имају неочекивано велики репертоар начина на које исказују љубав.

1697027874_shutterstock_524212318.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ваш најбољи четвороножни пријатељ вам може показати да вас воли наслањајући се на вас или доносећи вам своју омиљену играчку.

Како пас показује љубав?

У једном смо слични псима, своје емоције и ми и они изражавамо на бројне начине, од суптилних до потпуно очигледних. А ако желите да откријете да ли вас ваш љубимац истински воли, доносимо знаке који вам то потврђују.

Лиже вас по руци, нози, образу

Један од честих гестова којима пас показује љубав и приврженост је лизање. По неким мишљењима, када пас лиже свога газду, он га заправо љуби и тако исказује своју љубав. Осим тога пси, а нарочито млади пси на тај начин поручују и да је време за оброк. Међутим, лизање такође може бити и знак покорности. У дивљини, слабији пси лижу јаче у знак покорности што представља начин успостављања хармоније у чопору. У кућним условима пас оваквим гестом показује да зна ко је газда.

Одржава контакт очима са вама

Да неко чини да се осећате непријатно, несигурно или угрожено на било који начин, да ли бисте га гледали у очи? Дефинитивно не! Дуг, непрекидан контакт очима резервисан је само за оне које волите, и којима верујете. Исто важи и за псе. Одржавање контакта очима није само корисно средство док тренирате свог пса, већ вам може помоћи да створите с њим дубоку везу.

Када вас ваш пас дуго гледа, његов мозак ослобађа хормон среће окситоцин, при чему се јавља љубав према вама.

Ваља се и окреће стомак

Још један од начина на који пас показује љубав и поштовање је ваљање на леђима. Овакво понашање пса саставни је дио игре са особама које воли и којима верује. Показивање стомака, место где су најрањивији, је доказ поверења. Овај гест значи да је пас потпуно опуштен и да ужива у вашем друштву.  Узвратите љубав мажењем и чешкањем његовог стомака. Не покушавајте на силу да окренете пса на леђа, његово поверење се заслужује.

Наслања се на вас

Још један необичан гест којим пси показују наклоност и љубав је када се наслањају целим телом на свог газду и гура га. Осим тога пас овакав вид понашања користи и како би тражио пажњу. Овакво понашање некада може бити и незгодно посебно ако је у питању велики снажан пас. На овакав гест довољно је узвратити малом пажњом и помазити пса.

Често пси стављају главу власнику у крило тражећи да се мазе. Ако власник престане да га мази, пас ће њушком погурати његову руку што буквално значи: Настави. Што си стао са чешкањем?

Спава у вашем кревету

Ако не дозвољавате свом псу да спава у вашем кревету, али он и даље инсистира на томе да макар спава склупчан крај вашег кревета, да бисте га ујутро затекли на јастуку поред вас, то је знак да вас заиста воли. Али, зашто је ваш пас толико упоран? Његова жеља да буде близу вас је знак да вам је апсолутно одан и да не жели да буде ни током ноћи одвојен од вође свог чопора.

Пресрећан је кад дођете кући

Размислите само како се ваш љубимац понаша када дођете кући? Да ли скаче око вас и на вас, маше репом? Да ли вам лиже дланове, или можда образ?

Може се десити да се чак упишки од узбуђења и то је знак да му заиста много значите. Осим тога ако и ви њега грлите, мазите и обраћате му се љупким гласом, то само подиже његово узбуђење до висина.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas