· · Коментари: 0

Пси оваква понашања власника не воле: Да ли их грлимо превише?

Некада долази до неразумевања између пса и његовог власника

1661082892_dog-g59994d2d8_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Главни разлог томе је што не говоримо истим језиком и што се врло лако може догодити да нисте ни свесни да радите неке ствари, које ваш љубимац не подноси. Да ситуација буде још гора, ствари које иритирају псе се знатно разликују од оних које нервирају људе.

Чак и најлежернији пас ће мрзети неке облике људског понашања, али ће их толерисати само зато што вас воли. Иако је сасвим логично да пси не воле одласке код ветеринара и сечење ноктију на пример, има и других ствари које су на њиховој листи неомиљених.

Прочитајте још: Снимак мачке која грли пса постао хит на интернету: Ипак могу да буду пријатељи (ВИДЕО)

Шта пси не воле?

Грљење

Иако је заиста тешко одолети и не загрлити пса нарочито ако је био тако послушан током тренинга, реалност је таква да пси не воле загрљаје. Стављање руку око псећег врата или тела, он може сматрати претњом нарочито ако то долази од стране неког кога довољно не познаје. Већина паса међутим толерише нежне загрљаје од стране својих власника, али то не значи да им се свиђају, зато немојте да претерујете.

Угрожавање личног простора

Баш као што не воле грљење, пси нису љубитељи ни блиског контакта лицем у лице с људима. Они заиста не воле када им угрожавате њихов лични простор. Избегавајте да стављате руку преко псећег лица, као и да му нагло прилазите фронтално и уносите му се у лице. Ово је посебно важно ако вас пас не познаје довољно добро. 

Прочитајте још: Гојазност код паса: Како помоћи кућном љубимцу и одредити ИДЕАЛНУ ТЕЖИНУ?

Не дозвољавате им да истражују околину

Чињеница је да пси уживају у одласцима у шетњу. Иако им прија вежба, то није једини разлог. Они шетње користе како би истражили своју околину. Док већина људи свет око себе истражује првенствено очима, пси то раде уз помоћ носа. Ако пожурујете свог љубимца у току шетње и не дозвољавате му да застане, оњуши и обележи територију, сматрајте да му се то неће свидети.

Недостатак рутине и правила

Иако вам се може чинити да није тако, али правила су заиста неопходна сваком псу. Ако се ваш пас не понаша како би требало, разлог томе је тај што га нисте научили правилима која важе у вашем дому. Обука је од велике важности за сваког пса и добро успостављена рутина је она коју највише цене. То се односи на храњење и шетње у исто време сваког дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.