Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
сви желе овог љубимца

Птица која проналази НОВАЦ напољу и доноси власнику, одушевила је интернет! (ВИДЕО)

Снимак птице која је пронашла начин да заради новац за свог власника постао је виралан и одушевљава интернет

1655371781_crow-g08dafb65c_640.jpg
Фото: Јутјуб принтскрин/ Хи им Потато
Oglas

Снимак је обишао целу планету, а главни актер снимка је кућни љубимац, птица "Џангле Мајна", обучена да набави новац споља, а затим га врати кући свом власнику.

Прочитајте још: Колико је потребно дивљем мачету да се социјализује? Ево шта треба да знате пре удомљавања

Птица која је идентификована као Мајна из џунгле, може се видети на снимку како лети у стан свог власника кроз прозор са новчаницом од 20 јуана у кљуну. Власник отвара фиоку, птица ускаче и ставља новчаницу на гомилу готовине који је претходно сакупила. Пошто лукава птица краде јуан, валуту Кине, вероватно је тамо снимљен овај снимак.

"Где могу да набавим једну од ових птица?"  - написао је један од корисника у коментарима. 

Иако је тешко доћи до информација о овој специфичној птици, није неуобичајено да птице узимају новац. Године 2008, Џош Клајн се појавио на ТЕД конференцији и показао своју „машину за вране“.

Клајн каже да је инспирација потекла из разговора са пријатељем о томе да вране праве неред у свом дворишту. Његов пријатељ је желео да убије вране, али Клајн се успротивио, тврдећи да би оне можда могле да буду обучене да раде нешто што људи сматрају корисним.

„Све више откривамо да су вране заиста интелигентне. Њихов мозак је у истој пропорцији као мозак шимпанзе. Постоје разне анегдоте о различитим врстама интелигенције које имају. На пример, у Шведској, вране ће чекати да рибари бацају коноп кроз рупе у леду. А када рибари крену, вране лете доле, намотају уже и једу рибу или мамац. То је прилично неугодно за рибаре", рекао је Клајн.

То га је навело да направи аутомат, где вране могу убацити новчиће и примити кикирики. Клајн каже да је тренирао вране процесом у четири корака. Прво је ставио машину у поље и намазао земљу новчићима и орашастим плодовима како би вране знале да је храна у том подручју. Када птице поједу све "слободне" орахе, примећују орахе у машини. Вране тада полете и узимају орахе из послужавника машине, који се допуњава новчићима и орашастим плодовима.

Одатле се уклањају "слободне" матице, остављајући само новчиће. Циљ је да једна од сада фрустрираних врана закуца новчић у отвор. Једна птица на крају то уради, због чега машина издаје орах. Позорница за последњи корак је сада постављена - и новчићи су сада уклоњени из послужавника, не остављајући орахе и само новчиће на земљи.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas