Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимац

Спавате у ИСТОМ КРЕВЕТУ са МАЦОМ? Постоји МНОГО РАЗЛОГА зашто је то ДОБРО

Нећете се више двоумити да ли је штетно делити кревет са вашом мацом.

1644224706_cat-gc01b7d31e_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Обожавамо их, улепшавају нам сваки дан, али врло често чујемо како није најпаметнија опција да наши љубимци спавају заједно са нама. Постоји  шест разлога због којих је то добра идеја!

Савет: будите сигурни да је ваша маца здрава, тако што ћете је редовно вакцинисати и водити код ветеринара на прегледе.

1. Јачање конекције између вас

Истраживање спроведено у часопису Бехавиоурал Процессес потврдило је да постоји посебна веза између вас и ваше мачке и да оне имају тенденцију да се више вежу за особе женског пола него мушког! Тако да нисте умислили да сте јако повезани са вашим љубимцем, и научно је потврђено да та конекција постоји. Зато, уколико допустите маци да спава са вама, само ћете учврстити ту везу!

2. Смањење нивоа стреса

Да ли сте знали да се ризик од срчаног удара смањује за трећину уколико поседујете мацу у свом дому? Мачке подситучу лучење хормона среће и значајно вас могу смирити после напорног дана, тако да уколико спавате са њима то ће имати добар утицај и на ваше здравље.

Прочитајте још: Ови ПСИ би могли да буду ПРИЈАТЕЉИ са мачкама

3. Смањује узнемиреност

Овај разлог се надовезује на претходни, а тиче се чињенице да неке животиње (попут паса и мачака) имају значајна терапеутска својства. У многим земљама је ово признато на тај начин што се ове и друге животиње користе као помоћ људима у борби са депресијом и анксиозношћу. Спавање са мацом помоћи ће вам у смиривању депресивних или анскиозних мисли.

4. Брже ћете заспати

Меко и топло крзно једноставно ће помоћи да се осетите ушушканије и пријатније. Осим тога, у једном истраживању 41 испитаник (од 150 њих) изјавио је да су маце утицали на то да брже утону у сан.

5. Сигурност

Можда ћете прво помислити да су, углавном, пси ти који пружају сигурност, али ту се убрајају и маце. Многи власници се осећају сигурније и безбедније кад су у кревету са својом мачком. Ово је још једна научно утврђена чињеница!

Прочитајте још: Да ли је ово и ваш проблем? Како да најлакше уклонимо МАЧИЈЕ ДЛАКЕ са прекривача и кревета?

6. Једноставно - тешко им је рећи "не"

Они су тако упорни и неће одустати после једног "не може". А опет, ми их толико волимо да нема сврхе, а ни разлога, да их одбијемо! Љубав међу вама ће само јачати.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas