Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта кућни љубимци заиста мисле о ДЕЦИ: Ево на шта родитељи треба да обрате пажњу

Пси су од давнина научили да живе заједно са људима и буду део породица, док су мачке много индивидуалније и самосталније иако се сматрају данас члановима породице

1657895435_picsea-EScCHx_ZR8Y-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

И мачке и пси у периоду од осам до шеснаест недеља старости уче о врстама људи са којима се могу сусрести у животу. Љубимци који нису срели децу до навршених 6 месеци, у зависности од генетике или карактера, могу испољити нетрпељивост према деци, јер их не препознају као "људе".

Прочитајте још: Власницима паса ОПРЕЗ: Овим расама прети појава СУНЧАНИЦЕ више него другим!

Беба или дете нису ни слични одраслом човеку. Много је мања, не може да устане, производи различите звукове од одраслог човека и мирише сасвим другачије од одраслог човека. Разумевање како кућни љубимац види свет је од виталног значаја да би се осигурало да се сви слажу.

И мачке и пси се у великој мери ослањају на њух, тако да је појава много нових мириса у кући врло збуњујућа за вашег љубимца. Неретко они могу уринирати на нове предмете са новим мирисима, попут колица за бебу и слично. 

Са друге стране, познати мириси могу их усрећити.

Познати мирис је чудо за пса, поготово када се нови мирис односи на власника, тада су пси много опуштенији. Не дајући људске карактеристике нашим љубимцима – значи очекивати да размишљају и понашају се као људи – посебно је важно када је у питању сигурност детета.

Сваки однос између детета и кућног љубимца је јединствен, са особинама и предностима, истраживачи тек почињу да схватају шта чини однос детета са љубимцем обострано корисним. У међувремену, и сама деца кућне љубимце сврставају у нека од најважнијих бића у животима, доживљавајући животињске сапутнике као утеху и емоционалну подршку, као и непогрешиве поверљиве особе за тајну.

Зато је врло важно радити на упознавању пса за бебама од малих ногу пса или ако беба долази касније у кућу, постепено упознавати ваше дете са вашим љубимцем док се не оствари веза међу њима. 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas